Rozmer akva: 50x30x30,5 cm
Čistý objem vody bez substrátu je 33L,(celkovo má akva 3,4l)
Substrát: Staré dno od rataja + JBL florapol a nato štrk po segre - vyška vpredu spolu 3cm a vzadu 7cm
Ohrievač - starši 50W - zistil som prečo bol vyhodeny - nefunguje termostat takže ide zatial na časovač kym kúpim nový
Filter: Eheim classic 221(150) - filtračné náplne - molitán a vata pri filtri + substrat pro - mal liter ale napratal som tam vo vrecušku(pre jednoduchšie čistenie) asi len 900ml
Osvetlenie: http://www.ecolights.sk/led-pasy-smd5630/607-ls-60led-smd2835-14w-1360lm-cold-white-5500k-24v-ip65.html - cely meter rozdeleny na polmetrové pásy
dodávka CO2: zatial mám CO2 vital od rataja(kúpene tu v mojom meste, prejdem na tibi akonahle sa namnožia
vodu som dal z vodovodu upravil som ju JBL nano biotopol
akva je na stole na chodbe, pod nim je doska a ešte tepelná podložka
testy:
JBL EasyTest 6in1
JBL Test Set CO2 pH permanent - zatial sa mu nechce fungovať alebo tam nema žiadne CO2 - možno zato že ho pridávam prípravkom spomenutým vyššie
hnojivo: EASY LIFE ProFito - zatial nepridávam, uvidím ako bude stačiť JBL florapol - vraj to vydrží 3 roky

testy planujem ešte dokupiť na O2 a pre istotu na CO2, treba mi k rastlinnému akva ešte nejaké testy? niečo som čítal o Po4 a FE či niesu potrebné?
Rastliny zatial: 1 anubias - neviem konkretnejšie
2x Cabomba caroliniana
2x - Echinodorus Indian Red
dalšie som objednal z netu, kedže iny vyber v tomto meste nemali
objednane su:
1 x Hemianthus callitrichoides "Cuba"
1 x Azolla caroliniana
1 x Ludwigia sp.
2 x Cladophora aegagropila
1 x Vesicularia dubyana 'Christmas moss' na koreni
Ryby: 2x prísavník - vraj požiara riasy
ostatne ryby ešte rozmýšľam o neonkach a tetrach, matka by chcela skalára ale ako som čítal je to velka ryba, takže ešte uvidím , ak tak môžem nahodiť zoznam čo tu predavaju
Akva som založil včera, prísavník bol neaktívny, dnes sa prehana po akvarku - pravdepodobne mu rastu riasy na jedenie, ešte som pridal umely koral a kamene - pridam ešte koren so zasadenou rastlinou
včera som svietil 5hodín, dnes 3,5 - zbadal som nejake vlákna - dolu dám ich foto - je to riasa?
a ešte pozadie - plánujem vytvoriť podla návodu na rybicky.net
Akva:
http://postimg.org/image/du04wi671/
Čo to je?

Merania dnes pred a po pridani CO2 tym roztokom - daval som 1ml - davkovanie je 1 - 4ml na 100l vody(meral som asi hodinu po pridani
pred po pridani
CL2 0,4 0,4 mg/l
pH 7,4 7,2
KH 5-6 6-7°
GK 5-6 5-6°
NO2 aj NO3 boli skôr 0 pri druhom merani možno trochu nad nulou bolo NO3 ale rozdiel bol minimalny možno tiež 0 mg/l
ešte pridam test vody z vodovodu - CL2 0,8mg/l, pH 7,8, GK 5-6°, KH 7-9° - je to odhadom test je približný