Nove akvarium



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: Nove akvarium

Odoslaťod NEMO 13 » 20 Feb 2008 14:01 pm

martin_s prosim najprv porozmyslaj co napises, pretoze som ciatala tvoje odpovede a aj priklady atd... A niesu moc rozumne
Obrázok používateľa
NEMO 13
 
Príspevky: 52
Obrázky: 1
Založený: 19 Feb 2008 12:03 pm

Reklama

Odoslaťod strbino » 20 Feb 2008 14:14 pm

nema, a tvoje su rozumne? ved si precitaj co mu radis :?: :?:
40litrov a tolko ryb, este k tomu tam mas aj skalare, k ostatnemu sa radsej nebudem vyjadrovat. :oops:
strbino
 
Príspevky: 933
Obrázky: 99
Založený: 30 Okt 2005 23:10 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Nove akvarium

Odoslaťod martin_s » 21 Feb 2008 00:00 am

NEMO 13 napísal:martin_s prosim najprv porozmyslaj co napises, pretoze som ciatala tvoje odpovede a aj priklady atd... A niesu moc rozumne


No mne skor pripadaju nerozumne tvoje rady. Ja si vzdy dobre premyslim ci mam co k danej veci co povedat a ci to co poviem je spravne. Povazujem za zbytocne sa vyjadrovat k niecomu o com nic neviem. Mozes mi do ss napisat ktore moje odpovede neboli rozumne a vysvetlit a podlozit mi aj preco?
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5715
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Nieco uz mam

Odoslaťod VLADY » 21 Feb 2008 00:45 am

[quote="Vlades69"]....... Elite Stingray 5 vnútorný ,je v tvare musle.Ak mate skusenosti,mozete poradit.)......
Len ten nie..... každý iný má väčší molitan , tieto sú robené na efekt ale jediné čo vedia je čerpať vodu . Treba kúpiť klasický filter aby sa zmestil na výšku do akva.
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

NEMO13

Odoslaťod TUTY » 21 Feb 2008 11:56 am

ako sa volalu tvoje koritnacky? 8)
Obrázok používateľa
TUTY
 
Príspevky: 1
Založený: 20 Feb 2008 12:06 pm
Bydlisko: JARMOCNA310/7

Odoslaťod Sorrymate » 22 Feb 2008 11:05 am

Ale svojim sposobom je celkom zlata... :o Usilovne sa zapaja do diskusie, aj ked tomu chudatko nerozumie. Budte na nu jemni, nech ju neodradite od akvaristiky :)
Nemo, odhadujem ta na takych 12-13 rockov.
A TUTY, to co mas napisane v profile pod "Bydliskom" nema chybu :lol:
(Prepacte, ale nedalo mi...) :roll:
Obrázok používateľa
Sorrymate
 
Príspevky: 291
Obrázky: 14
Založený: 17 Nov 2006 18:29 pm
Bydlisko: Prievidza

Odoslaťod elwiss » 22 Feb 2008 11:22 am

to sorrymate:
heh ale si to trafil po hlavicke. :lol: :lol: :lol:
ale mas aj pravdu, snazme sa ich neodradit, mozno za par rokov budu z nich akvaristky na paradu. hlavne ze maju radi "ribicki" že tuty :)
(no a co musel som sa pridat :? )
Obrázok používateľa
elwiss
 
Príspevky: 151
Obrázky: 25
Založený: 28 Mar 2007 22:54 pm
Bydlisko: Trnava

Odoslaťod VLADY » 22 Feb 2008 15:03 pm

Sa bavím..... (ešte mohol dať aj číslo topánok) ale aj tak zase lepšie jak keď tam dakto neuvedie nič, aj keď by stačil možno okres tak jak býva na autách na EČ pretože málokto vie kde to presne je tá JARMOČNÁ uplne stačí dať obec a skratku okresu :lol: :lol: :lol: Inak som už trocha starší síce len vekom.... A aj keď Slovenčinu na škole som zvládal len tak tak ale ak vidím tie hrúbky u podaktorých tak nechápem ... čo si to po sebe nečítajú ??? ale všimol som si že dneska je to už raz tak, skrátka väčšine je to šumafuk nejaké Y alebo I hlavne nech to rýchlo napíšem lebo už pred hodinou bolo neskoro . :roll:
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Vymenila som vsetko

Odoslaťod NEMO 13 » 23 Feb 2008 17:48 pm

[quote="strbino"]nema, a tvoje su rozumne? ved si precitaj co mu radis :?: :?:
40litrov a tolko ryb, este k tomu tam mas aj skalare, k ostatnemu sa radsej nebudem vyjadrovat. :oops:[/quote]


Teraz som napisala ze mam 70l a ze uz nemam umele rastliny. A okrem toho niesom NEMA ale NEMO.
Obrázok používateľa
NEMO 13
 
Príspevky: 52
Obrázky: 1
Založený: 19 Feb 2008 12:03 pm

Odoslaťod Mini » 30 Mar 2008 16:13 pm

NEMO 13 napísal:Kedze je to akvarko do 50l tak tam daj maly str. Samozrejme filter,ohrievac, a nejake rastliny, to uz je na tebe ci umele alebo zive. A nedavaj si tam dake velke ryby. Daj si tam mensie a take pestrejsie. Napr. Ja mam 40l akvarko a mam umele rastliny, ohrievac... Skalare, gupky,platy, mrenky a prisavnikov a jedneho panciernicka ale malo umelych rastlin. :)



Sorry ale mne sa to veľmi nezda za rozumné. Po prve máš tam mnoho rýb a po druhé máš tam umelé rastliny :?
Obrázok používateľa
Mini
 
Príspevky: 10
Obrázky: 1
Založený: 02 Mar 2008 18:50 pm

Odoslaťod vylo » 17 Máj 2008 21:11 pm

elwiss napísal:zaloz akva podla tvojich predstav. vodu nechaj odstat aspon 30 dni s funkcnim filtrom a ohrievacom a snaz sa svietit asopn par hod denne, aby sa vytvorili v akva bakterie potrebne pre zivot ryb a rastlin.
po 30 dnoch by sa mali bakterie v akva ustalit a byt schopne rozkladat NO2 vo vode. to zistis testom azotin, asi 90 sk.-ideal je pod 1mg/l.

elwiss
[/code]


Zdravim ta voda ma byt z vodovodu? ak ano mam ju aj dako odchlorovat pripadne dako ju predpripravit mam tam kontolovat orem rozkladanie NO2 aj tvrdost ph pripadne nieco ine?

tiez planujem zacat s akvaristikou pri cca 60 litovom akvarku ale teraz je len vsetko vo faze studovania aby som si nechal poradit a vyvaroval sa tak chybam a omylom
vylo
 
Príspevky: 10
Založený: 17 Máj 2008 10:55 am

Odoslaťod elwiss » 18 Máj 2008 01:35 am

vylo napísal:
elwiss napísal:zaloz akva podla tvojich predstav. vodu nechaj odstat aspon 30 dni s funkcnim filtrom a ohrievacom a snaz sa svietit asopn par hod denne, aby sa vytvorili v akva bakterie potrebne pre zivot ryb a rastlin.
po 30 dnoch by sa mali bakterie v akva ustalit a byt schopne rozkladat NO2 vo vode. to zistis testom azotin, asi 90 sk.-ideal je pod 1mg/l.

elwiss
[/code]


Zdravim ta voda ma byt z vodovodu? ak ano mam ju aj dako odchlorovat pripadne dako ju predpripravit mam tam kontolovat orem rozkladanie NO2 aj tvrdost ph pripadne nieco ine?

tiez planujem zacat s akvaristikou pri cca 60 litovom akvarku ale teraz je len vsetko vo faze studovania aby som si nechal poradit a vyvaroval sa tak chybam a omylom


cafff, tak voda by mala byt z vodovodu, samozrejme napustis studenu.
odchlorovanie nerob, chlor vyprcha zhruba za 30min sam.
nechaj to bezat zo zapnutym filtrom a ohrievacom (na26°c), tak asi 30 dni to je cas po ktorom by malo byt v akva vsetko v poriadku.
potom to mozes otestovat na No2 a ph a co len chces.
ked to bude v poriadku, tak urob vymenu vody asi 20% z objemu akva.
vodu vzdy pred naliatim do akva nechaj 30min. odstat (doba za ktoru vyprcha chlor)az potom nalievaj do akva. nalievaj pomaličky.
na dalsi den teda na 31den mozes dat do akva ryby.
keby si mal dalsie otazky kludne napis. :wink:
Obrázok používateľa
elwiss
 
Príspevky: 151
Obrázky: 25
Založený: 28 Mar 2007 22:54 pm
Bydlisko: Trnava

Odoslaťod vylo » 18 Máj 2008 09:32 am

na akych urovniach by som mal vsetky tie hodnoty drzat? Zalezi to od druhu rybiek ktory chovam? kazdy druh potrebuje ine hodnoty? co v pripade ked v akva bude viac druhov rybiek to musia byt z druhov ktore maju podobne ziv podmienky?
vylo
 
Príspevky: 10
Založený: 17 Máj 2008 10:55 am

pohoda.

Odoslaťod elwiss » 18 Máj 2008 14:11 pm

ahoj, samozrejme ze nemozes mat v akva ryby morske a ryby sladkovodne.
inak pre večšinu sladkovodnych ryb su zivotne podmienky rovnake.
pisal si ze chces mat okolo 60l akva. tak to je ok na zaciatok, teraz si rozmysli ake tie ryby. ja osobne by som ti odporucal nejake platy, tetry,gubky,neonky atd. na zaciatok proste ryby ktore su neni tak moc citlive,narocne a vela vydrzia. :D
samozrejme su neni drahe. :wink:
ale ak chces zacinat napr z afriku tak ti v tom branit nebudem. :)

no a co sa tyka toho na akej urovni by sa mali drzat chemicke hodnoty vody najdes aj tu
http://www.sozo.sk/phprs/view.php?cislo ... 2007040014

ps inak na tejto stranke najdes asi vsetko. :wink:
www.sozo.sk
Obrázok používateľa
elwiss
 
Príspevky: 151
Obrázky: 25
Založený: 28 Mar 2007 22:54 pm
Bydlisko: Trnava

Predchádzajúca

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.