Jedna konstrukcia toho mojho filtra (zelena rurka) mala taky mensi problem, ktory tu ale nechcem rozpisovat. Tak som isla do miestnej akvaristiky kupit novy a namiesto 100 Sk takehoto filtra som neodolala a kupila som filter AGUAEL mini TYP FAN.
Na upevnenie filtra som nepouzila "drziak filtra", ale pouzila som len prisavky (kedze akva je kmplet zakryte sklom, inak by mi vsetky ryby vyskakali- mam to odskusane- fakt nie je pekny pohlad na ususenu gupku...). Filter pekne drzi. Len som uzavrela ten privod vzduchu, takze teraz len filtruje, nepusta vzduch. Inak sa mi zdalo, ze potom vydava dost hlucne zvuky.
Stary filter som tam samozrejme nechala- aspon tak 3 dni ho tam necha, kym sa nevytvoria bakterie v tom novom molitane... Potom planujem niekde v rohu nechat hadicku so vzduchovacim kamienkom- kvoli poctu rybiek, ktore potrebuju O2
Mam taku otazku... Mate niekto skusenosti s takymto filtrom? Ked sa ten molitan opotrebuje, daju sa kupit naplne? kolko to asi stoji? Nestaci potom kupit normalny molitan ako do bezneho filtra (ako som mala predtym) a vystrihnut potom spravny tvar?
Filter ma byt podla navodu uplne ponoreny a to aspon 3 cm pod hladinou vody. Teda ked budem menit vodu, tak ho radsej vypnem a vyberiem... ok
Tak to by bolo asi vsetko...