keďže mi pred malou chvíľou doviezli akvárium, rozhodol som sa založiť si vlastnú tému, kde postupne budem pridávať informácie o vývoji v mojom akváriu, od jeho zakúpenia, cez zakúpenie ďalšej techniky cez zábeh až po šťastné vypustenie rybiek. (to vypustenie rybiek vidím možno začiatkom leta). Takže k výbave:
Akvárium: 100x50x50cm (predné sklo Optiwhite)
Skrinka pod akva: bude z laminovanej drevotriesky, vystuženej uholníkmi (keď bude vyrobená, dodám foto)
Osvetlenie: mám v pláne Blau Lumina T5 6x39W (silné osvetlenie, ale človek nikdy nevie

Filter: pravdepodobne Eheim Classic 600 (časom by som prikúpil ešte jeden) alebo JBL Cristal Profi e1501 greenline
Ohrievač: Jäger 200W
Substrát: pravdepodobne JBL Manado a pod to JBL Aqua Basic plus
CO2 plánujem tiež; buď 2kg alebo 6 kg fľašu, časom možno Ph Controller
Rastliny: majú ešte čas (predbežne sa v nich orientujem)
Ryby: 2xčas ako rastliny

Čo sa týka výroby akvária dal som si ho robiť u p. Fuljera, musím povedať, že prácu má naozaj kvalitnú.
Musím povedať, že som si myslel, že výber a kúpa vybavenia pôjde trochu rýchlejšie, ale mýlil som sa, vlečie sa to, ale na druhej strane mám aspoň čas študovať toto a aj iné fóra a správne sa rozhodnúť a pripraviť na deň D. Nie som typ človeka, ktorý ide hrr-brr do niečoho bez rozmyslu. Ako vraví jedno príslovie, radšej dvakrát meraj a raz rež, alebo trpezlivosť ruže prináša, platí stále a nie len v akvaristike. Sám som prišiel na to, že čím viac sa človek poctivo na niečo pripravuje, tým sa z toho dokáže viacej tešiť. Tak by som chcel popriať Vám aj sebe aby sme sa dokázali tešiť z toho kúsku vodného sveta, ktoré doma máme, (resp. nemáme, ale plánujeme mať) a ktoré nás spája.