chnuro napísal:CO2 a EC nie je úplne nezmysel, pretože EC má aj algicídne účinky okrem toho, že je zdrojom uhlíka pre rastliny. V mojom prvom miníčku som s ním fungoval dosť dlho a zbavil som sa mnohých rias. V súčasnosti ho používam skôr ako prevenciu po zásahoch do akvária a lokálne na riasu.
EC a podobné prípravky iba potláčajú dôsledky, často neriešia príčinu vzniku rias. Preto z dlhodobého hľadiska to nie je najvhodnejšie riešenie.
@vLato - nesledujem veľmi tému, ale pozrel som fotky v téme a techniku v prvom príspevku a pri 70W HQI môže byť Eheim 2213 + skimmer nedostatočný. Ak dokážeš spraviť DOBRÉ video, je to len plus. Foťák na statív a sprav 30s video bez pohnutia foťáku.
V tomto akváriu je viac prblémov. Keby si mal poriešené CO2 a jeho distribúciu, čiže prúdenie, tak stále máš problém hnojenie. Pozri si prezentáciu tohto akvária. Pretože máte s autorom spomínaného akvária úplne rovnaký problém: svietiš na plný plyn a nehnojíš. Toto nemôže fungovať! Nemám toľko času aby som každému nadiktoval čo má robiť, ale s takým svetlom odporúčam sledovať tú tému a robiť to isté.
Viktor napísal:Zelena Tropica je s fosforom a aj s dusikom. Ja pouzivam tu.
Uz si asi olutoval, ze si mi predal tu 2215-tku.![]()
Ten bordel mal urcite velky podiel na tych riasach. Aspon u mna to vtedy tak bolo. Uvidis co povie cas. Drzim palce.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.