Pozor, vodu z Brita filtra vase krevetky nepreziju

!!!!!!!!
Vcera vecer som sa rozhodol vymenit trochu vody ( asi 3 L) v mojom 30 L minicku s krevetkami. Nemal som odstatu vodu, tak som ju chcel upravit Brita filtrom ( ktory inak pre akva uz vobec nepouzivam).
Po par minutach to vsak bola v akva katastrofa, jedna krevetka to neprezila hned a dalsie plavali bokom alebo len tak smutne sedeli. Hned som vymeni 90 % (nahradil som to vodou z vedlajsieho akva), rano uz par krevetiek veselo zbieralo nieco pod zub ale zdaleka to nie je take zive ako predtym, len dufam, ze uz nenajdem vela dalsich mrtvoliek.
Takze Brita filter a krevetky urcite nie. Vedel som ze filter obsahuje striebro aby sa prave zamedzilo mnozeniu bakterii, ale ani vo sne by ma nenapadlo ze to bude pre krevetky taka pohroma ( a to som menil len velmi malo vody a mam relativne odolne cheriny, este ze som nekupil chrystalky, nad ktorymi som uvazoval).
Inak fungovanie Brita filtra je zalozene na zamena vapnika z vody za draslik, co znizi meranu tvrdost vody ale nie vodivost ( takze pre rybky to je jedno), navyse je vo filtri pridane striebro na dezinfekciu, co by ludom nemalo nijak uskodit ale ako som sa presvedcil pre krevetky je to smrtelne a rybkam to asi tiez nerobi moc dobre. Takze zbohom Brita filter.