Hora napísal:Aj kazdy den s Eheim quick vacpro,filter je hlupost zanasat.
snajprik napísal:Prečo? Ja externý filter nazívam automaticky odkalovačV strede akvária pri zadnej stene mam prekážku za ktorou sa mi hromadi detrit a tam som strčim nasavanie od filtra, tak že odkalujem raz za 3 mesiace lebo 90% zožral externý filter. Externý filter ale čistím raz mesačne. A filtračne média som upravil špongie na 1 kôš 20, 2 kôš 25, treti kôš 30, 4 kôš 30. Veľmi účinne to zachytáva nečistoty a ma i dobrý prietok, ale rýchlo sa zabije. Pred tým som mal peny vo filtri 10-20 tie i po 3 mesiacoch boli čisté ako keby som ich len teraz vložil, preto leteli smer kôš
Tak že stačí len šikovne umiestniť nasávací kôš a od filtra máš pokoj.
snajprik napísal:Takto som to mal umiestnene, za drevom sa mi hromadil detrit, tak som tam dal nasávanie filtra. Miesto kde sa ti detrit ukladá záleží od nastavenia vývodu filtra a prúdenia vody. Alebo stačí si kúpiť nejakého panciernika ktorý stále víri detrit na dne a filter si to pochytá. Len chce to mať jemnejšiu špongiu vo filtri, lebo tie originálne hrubé dedtrit nezachytávajú a špina cez ne prejde ako cez čerpadlo.
https://photos.google.com/photo/AF1QipO ... EFR3?hl=sk
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.