Raviolka, pridaval som naviac ferroaktiv kvolu tomu, ze napriek hnojeniu brutusom som mal nemeratelne hodnoty Fe, co mi potvrdili na ustave verejneho zdravotnictva, kde som si dal pomerat vodu, aby som videl, ako sa mozem spolahnut na Ratajove testy. Aj im vysiel nulovy obsah Fe. Cize brutus nestihal dodavat potrebne mnozstvo Fe. Rastliny velmi stagnovali, dierkovali sa listy, zacinali zltnut a podobne (co nebolo samozrejme len nedostatkom Fe). Napriek pridavaniu brutusu. Ak si pamätas preberali sme to spolu cez ss.
Akonahle som zacal pridavat PMDD (presiel uz viac ako mesiac) a situacia sa zmenila. Echinodory, Vallisnerie (aj ked velku cast zivin prijimaju korenovym systemom), Hygrophily, Ludwigie, Egerie rastu o 100% lepsie. Ceratophyllum demersum nestacim vyhadzovat z akva. Netvoria sa dierky na listoch, su nadherne zelene.
Podla menrani, ktore som robil ja aj na ustave som mal realne hodnoty NOx na nule a len stopy PO4. Cize podla mna chybali zakladne ziviny potrebne pre rast. Musim podotknut, ze mam cca 70 ryb na 300l cisteho objemu vody! Urcite na to ma vplyv aj podla ojho nazoru celkom dobra biologicka filtracia, nehovoriac o tom, ze som tam mal zeolit na odstranenie NOx a PO4.
Z mojho prispevku mas mozno pocit, ze "experiment" trval kratko, ale ja pisem o obdobi mozno 4 mesiacov, pred pridanim PMDD.
S riasou sa rad zmierim

ale nie s ciernou stetickovou pliagou...a ine zatial nemam.