Ohrievač ELITE 100 W



Ak mate doma výrobok o ktorom chcete napísať recenziu

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod laci » 01 Dec 2007 16:19 pm

PoinTer napísal:som su kupil tiež ohrievač elite ale 200W a funguje bezproblemovo s maličkou odchylkou cca.pol stupňa :)


To ja mám podstatne vyššiu , ale už si to nevšímam, nastavené stále rovnako.
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Reklama

Odoslaťod laci » 25 Feb 2008 12:41 pm

Už ich mám 4 kúsky 3 x 100 W a 1 x 50 W. Fungujú spoľahlivo, až na tú odchýlku. Na tom si už zvykol :) , teda že 24°C je v skutočnosti 26°C :o
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Odoslaťod paolo » 25 Feb 2008 13:11 pm

tiez som minuly tyzden kupil tento ohrievac ELITE 100 W a teplotu treba na stupnici nastavit o 2-3 st. menej ako pozadujem - asi maju blbe ciachovanie.
Obrázok používateľa
paolo
 
Príspevky: 163
Obrázky: 94
Založený: 21 Jan 2008 22:42 pm
Bydlisko: bratislava

Odoslaťod laci » 25 Feb 2008 13:15 pm

paolo napísal:asi maju blbe ciachovanie.
Veď to :)
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Odoslaťod VLADY » 25 Feb 2008 22:35 pm

Inak čo sa týka dlhodobej stability termostatu a stupnice na ňom tak určite sa to po čase aj tak rozladí ešte viacej pretože bimetalový termostat použitý v tomto ale aj iných ohrievačoch je už skrátka taký ,opalovaním kontaktu a ohrievaním a chladnutím samotného bimetalu sa jeho presnosť časom zhorší. Takže na orientačné nastavenie OK ale teplomer to istí!!!! A samozrejme rolu hrá aj umiestnenie v akva prúdenie vody a pod. a aj aké je akva veľké a kde v miestnosti je umiestnené. :roll: Ja som s ním spokojný v miestnosti mám cca 24°C a môj 100W mi aj tak nedokázal ohriať vodu na viac ako 29-30°C a to mám cca 110L vody.
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Odoslaťod laci » 26 Feb 2008 07:31 am

VLADY napísal:Inak čo sa týka dlhodobej stability termostatu a stupnice na ňom tak určite sa to po čase aj tak rozladí ešte viacej pretože bimetalový termostat použitý v tomto ale aj iných ohrievačoch je už skrátka taký ,opalovaním kontaktu a ohrievaním a chladnutím samotného bimetalu sa jeho presnosť časom zhorší. Takže na orientačné nastavenie OK ale teplomer to istí!!!! A samozrejme rolu hrá aj umiestnenie v akva prúdenie vody a pod. a aj aké je akva veľké a kde v miestnosti je umiestnené. :roll: Ja som s ním spokojný v miestnosti mám cca 24°C a môj 100W mi aj tak nedokázal ohriať vodu na viac ako 29-30°C a to mám cca 110L vody.

Nehovorím o starých ale práve privezených z predajne. :) Čo sa týka opotrebovania tak to asi bude inak pretože mam aj viac ako 15 ročne ohrievače a stále fungujú podľa nastavenia. No a kupovať do každej nádrže teplomer? To neprichádza do úvahy. :wink:
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Odoslaťod VLADY » 26 Feb 2008 18:51 pm

Jasné... asi záleží aj ode celkového riešenia toho bimetalu ak je to kvalitne spravené že keramika základ tak ok ale videl som už aj všelijaké plastové atrapy kde sa tie kontakty po čase opálili potom tam bol prechodový odpor sa tým pádom vyhriali zmenili trocha polohu a už to nesedelo....Podla mňa najstabilnejší bude asi elektronický termostat ale videl som to zatial tuším len u jedného výrobcu ponúkať .Ale asi to bude tak jak všetko ak človek natrafí na dobrý kus tak vydrží doblba a ak na nepodarok tak môže byť aj drahý a po čase sú problémy.
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Odoslaťod laci » 26 Feb 2008 21:04 pm

:) :) :wink:
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Ponor(ka)

Odoslaťod adam712 » 02 Mar 2009 15:42 pm

Vážení kolegovia(yne), prosím o radu:
Minulý týždeň som si kúpil ohrievač Hagen Elite a predavačky ma presviedčali, že nie je plne ponorný. Je to pravda?
Nerád by som dievčatám krivdil - sú milé a sympatické, ale nejako sa mi to nezdá, možno sa stali obeťami dezinformácie... V manuále sa nič nepíše o max. úrovni vody, dokonca mám pocit, že piktogram na chrbte ohrievača naznačuje max. hĺbku ponoru 1m. Vraj ho predávali ako plne submerzný až pokým k nim neprišiel nejaký akvarista-"odborník", ktorý ich presvedčil, že nerobia správne. Som z toho mierne zmätený, keďže momentálne používam asi 12 ohrievačov rôznych značiek, z nich všetky úplne ponorné...
Písal som aj do Hagen UK, ešte nemám odpoveď.
Vopred ďakujem :-)
Obrázok používateľa
adam712
 
Príspevky: 72
Založený: 21 Dec 2007 12:50 pm
Bydlisko: Nitra, Žilina

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Mato000 » 02 Mar 2009 15:51 pm

No dost to zalezi ako tesni.Mal som ohrievace a jeden bol vzdy z vnutra zaroseny.Bolo to tym, ze dobre netesnil, ale bol uz stari cca 3 roky a bol pri korytnackach, takze necudo.Ale ja ich nikdy nedavam uplne do vody, len tam pokial maju napisane minimum.Proste nedoverujem tomu velmi. :D
Mato000
 
Príspevky: 89
Založený: 25 Aug 2008 13:56 pm
Bydlisko: Bunkovce, Michalovce

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Tomas54 » 02 Mar 2009 15:55 pm

Je ponorne, cize moze byt cele pod vodou
Naposledy upravil Tomas54 dňa 02 Mar 2009 16:04 pm, celkovo upravené 1 krát.
Tomas54
 
Príspevky: 1525
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod laci » 02 Mar 2009 15:59 pm

adam712 napísal:Vážení kolegovia(yne), prosím o radu:
Minulý týždeň som si kúpil ohrievač Hagen Elite a predavačky ma presviedčali, že nie je plne ponorný. Je to pravda?
Nerád by som dievčatám krivdil - sú milé a sympatické, ale nejako sa mi to nezdá, možno sa stali obeťami dezinformácie... V manuále sa nič nepíše o max. úrovni vody, dokonca mám pocit, že piktogram na chrbte ohrievača naznačuje max. hĺbku ponoru 1m. Vraj ho predávali ako plne submerzný až pokým k nim neprišiel nejaký akvarista-"odborník", ktorý ich presvedčil, že nerobia správne. Som z toho mierne zmätený, keďže momentálne používam asi 12 ohrievačov rôznych značiek, z nich všetky úplne ponorné...
Písal som aj do Hagen UK, ešte nemám odpoveď.
Vopred ďakujem :-)


Tak ja mám prevažne tieto ohrievače a sú ponorné. Ak si pozrieš návod tak to tam nájdeš. Taktiež na telese ohrievača je vyznačená ryska minimálnej hladiny vody. Ale môžem ťa ubezpečiť, že všetky mám kompletne ponorené.

http://www.cerpadla-zavlahy.sk/ohrievac--elite-100-w
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod Giftzahn » 02 Mar 2009 16:27 pm

adam712 napísal:Vážení kolegovia(yne), prosím o radu:
Minulý týždeň som si kúpil ohrievač Hagen Elite a predavačky ma presviedčali, že nie je plne ponorný. Je to pravda?
Nerád by som dievčatám krivdil - sú milé a sympatické, ale nejako sa mi to nezdá, možno sa stali obeťami dezinformácie... V manuále sa nič nepíše o max. úrovni vody, dokonca mám pocit, že piktogram na chrbte ohrievača naznačuje max. hĺbku ponoru 1m. Vraj ho predávali ako plne submerzný až pokým k nim neprišiel nejaký akvarista-"odborník", ktorý ich presvedčil, že nerobia správne. Som z toho mierne zmätený, keďže momentálne používam asi 12 ohrievačov rôznych značiek, z nich všetky úplne ponorné...
Písal som aj do Hagen UK, ešte nemám odpoveď.
Vopred ďakujem :-)


njn, pokial tvoj ohrievac vyhovuje IPX8 (bude to priamo na nom napisane alebo v dokumentacii k nemu) tak je plne ponorny a mozes ho bez obav ponorit cely, pokial nie...tak by som ho neponaral pod uroven ponoru- ktora je na ohrievaci oznacena... :evil:

cit.: "For IPX8 the test states - ‘protected against long periods of immersion under pressure'. Hence the result of the test should be specific and clearly quantified i.e. IPX8 15 bar, illustrating that the product has been tested at a depth of 150 metres of water for a specified time."
:wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod laci » 02 Mar 2009 19:53 pm

Giftzahn napísal:.tak by som ho neponaral pod uroven ponoru- ktora je na ohrievaci oznacena... :evil:


Taku nemá, má iba tú , ktorú som uviedol : ryska minimálnej hladiny vody
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod Giftzahn » 03 Mar 2009 08:36 am

laci napísal:
Giftzahn napísal:.tak by som ho neponaral pod uroven ponoru- ktora je na ohrievaci oznacena... :evil:


Taku nemá, má iba tú , ktorú som uviedol : ryska minimálnej hladiny vody


jj, ryska minimalnej hladiny = max.uroven ponoru.... pokial ohrievac nesplna IPX8 by som ho cely neponaral :roll:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod chelicer » 03 Mar 2009 08:57 am

nie nie tou ryskou minimalnej hladiny myslia skor to, kolko musi byt minimalne ponoreny aby sa neprehrieval...to co myslis ty by bola ryska max. hladiny. myslim ze dnes uz su vsetky bezne predavane plne ponorne..
Obrázok používateľa
chelicer
 
Príspevky: 60
Obrázky: 22
Založený: 01 Feb 2007 10:14 am
Bydlisko: Topoľčany

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod xDodox » 03 Mar 2009 08:58 am

Giftzahn napísal:pokial ohrievac nesplna IPX8 by som ho cely neponaral :roll:

Norma IPX8 - vodotesnosť/vodeodolnosť. :o
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod laci » 03 Mar 2009 09:32 am

Giftzahn napísal:
laci napísal:
Giftzahn napísal:.tak by som ho neponaral pod uroven ponoru- ktora je na ohrievaci oznacena... :evil:


Taku nemá, má iba tú , ktorú som uviedol : ryska minimálnej hladiny vody


jj, ryska minimalnej hladiny = max.uroven ponoru.... pokial ohrievac nesplna IPX8 by som ho cely neponaral :roll:


No tak to určite nie, táto ryska naznačuje hladinu minimálneho ponoru a nie hladinu maximálneho ponoru.

Mám ich tuším 10 kusov, všetký sú trvalo ponorené a dokonca ak robim nejaké úpravy tak ich ani nevypínam , keď do nádrže pchám ruky. Škoda že som doma sa nepozrel doma na to bližšie.

chelicer napísal:nie nie tou ryskou minimalnej hladiny myslia skor to, kolko musi byt minimalne ponoreny aby sa neprehrieval...to co myslis ty by bola ryska max. hladiny. myslim ze dnes uz su vsetky bezne predavane plne ponorne..

Presne tak
Obrázok používateľa
laci
 
Príspevky: 1546
Obrázky: 25
Založený: 10 Sep 2006 15:57 pm
Bydlisko: Ploské, Košice - okolie

Re: Ponor(ka)

Odoslaťod adam712 » 20 Apr 2009 16:09 pm

laci napísal:...
chelicer napísal:... myslim ze dnes uz su vsetky bezne predavane plne ponorne..

Presne tak

Keďže som inicioval otvorenie menšej polemiky, som tak trochu dlžný pridať aj informáciu, ku ktorej som sa napokon dostal.
Ohrievač, na ktorý som sa pýtal, bol len triedy IPX 7, čo znamená, že môže byť maximálne pol hodiny ponorený v hĺbke 1m.
Takýto ohrievač je označený ako ponorný (nie PLNE ponorný).
Navyše, nemal by byť používaný v inej ako zvislej polohe - čo ma dosť šokovalo, keďže lacnejšie Atmany ponorím trvale a v akejkoľvek polohe...
V každom prípade, ohrievač som vrátil - predajca zobral bez problémov.
Namiesto neho som zobral Atman a nemám s ním problém. :-).
Ďakujem všetkým :-)
Obrázok používateľa
adam712
 
Príspevky: 72
Založený: 21 Dec 2007 12:50 pm
Bydlisko: Nitra, Žilina

Odoslaťod Aaron » 20 Apr 2009 17:29 pm

ja mam elite 150W a je ponoreny skoro lezmo a nie su problemy. dal som ho kvoli tomu tak bo ked bol kolmo tak sa mi ten uchyt na ohrievac deformoval ked stupala tepla voda...
Obrázok používateľa
Aaron
 
Príspevky: 352
Obrázky: 11
Založený: 16 Feb 2006 19:11 pm
Bydlisko: Poprad - Košice

Odoslaťod adam712 » 21 Apr 2009 10:06 am

staci nan pozriet, moze byt iny model :-)
Obrázok používateľa
adam712
 
Príspevky: 72
Založený: 21 Dec 2007 12:50 pm
Bydlisko: Nitra, Žilina

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod Fatimka » 21 Okt 2013 13:34 pm

Pekný deň prajem kolegovia :-), chcem vás spýtať na radu ohľadne ohrievačov. Vlastnila som Hailea 100W, 2,5 roka, boli s ním iba problémy, výmena sa uskutočnila 2 krát, bola v záruke neriešila som. No teraz už v záruke nie je a zase sa pokazil. Asi 3 mesiace nebol v akva zase som ho chcela použiť a nejde. Rozmýšľam nad kúpou nového, podľa mňa by stačil aj 75W (akva má 72l). Chcem aj cenovo dostupný ohrievač takže rozmýšľam nad tetratecom a aquarelom, ale rada prijmem všetky rady od vás.
Fatimka
 
Príspevky: 427
Obrázky: 13
Založený: 05 Okt 2011 09:24 am
Bydlisko: Dubník okres Nové Zámky

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod martin_s » 21 Okt 2013 13:42 pm

Ale nechapem preco si to dala do temy o Elite 100W, ked si mala Hailea a uvazujes o Tetratec a AquaEl (teda predpokladam ze mas na mysli AquaEl a nechces dat do akvaria obraz namiesto ohrievaca...)... Navyse jeden ohrievac Hailea 100W aj predavas na burze...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5715
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Ohrievač ELITE 100 W

Odoslaťod adam712 » 21 Okt 2013 15:24 pm

Fatimka napísal:Pekný deň prajem kolegovia :-), chcem vás spýtať na radu ohľadne ohrievačov. Vlastnila som Hailea 100W, 2,5 roka, boli s ním iba problémy, výmena sa uskutočnila 2 krát, bola v záruke neriešila som. No teraz už v záruke nie je a zase sa pokazil. Asi 3 mesiace nebol v akva zase som ho chcela použiť a nejde. Rozmýšľam nad kúpou nového, podľa mňa by stačil aj 75W (akva má 72l). Chcem aj cenovo dostupný ohrievač takže rozmýšľam nad tetratecom a aquarelom, ale rada prijmem všetky rady od vás.

Pekny den :-)
Mam viacero Atmanov, nejaky Aquael, Scuba... Ked kupujem ohrievac, uz automaticky kupujem Atman. Ale mnohi akvaristi ho povazuju za podradnu/lacnu znacku. Tetratec alebo Aquael - tiez OK. Ak by som chcel takmer "betonovu" kvalitu, niekde som cital chvalu na Jager (vyssia cena).
Dufam, ze sa nemylim, mam pocit, ze dnes uz vacsina vyrobcov ponuka isty standard.
Obrázok používateľa
adam712
 
Príspevky: 72
Založený: 21 Dec 2007 12:50 pm
Bydlisko: Nitra, Žilina

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Recenzie výrobkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.