dufam ze je to zrozumitelne.

renatte616 napísal:Zdravicko... mam taku otazocku... v byte mame permanentne teplotu 19-21°C... ak do akva 126l (80x35x45) ponorim jeden ohrievac o vykone 100W, nemoze sa stat, ze vodu nebude ohrievat celoobjemovo ale len lokalne v okoli ohrievaca... a tym by nasledne vznikali teplotne rozdiely v roznych castiach akva??? nebolo by lepsie pouzit dva ohrievace s polovicnym vykonom teda 50W+50W v dvoch rohoch akva?
dufam ze je to zrozumitelne.
http://www..akvariumonline.sk/2388-ohrieva-fluval-m-metalicky-50w.html
cholagogum napísal:http://www..akvariumonline.sk/2388-ohrieva-fluval-m-metalicky-50w.html
nevidiet ho v akva
Mariok napísal: Rastliny by však pri jemnejšom substráte mohli mať problém z dôvodu lokálneho prehrievania koreňovej sústavy - asi by stálo za to kombinovať to s pôdnym filtrom.
TTjopo napísal:Ja sam chcem spitat ked je tu otvorena tema ohrievanie akva ci nieje lepsie kabel v substrate a ci by sa dalo pouzit kurenie co sa dava do kupelni pod dlazbu.Videl som to ako to kladu pod dlazbu tak si myslim ze by to malo byt vode odolne a keby sa tam pridal termostat.Viem ze su na to origos kable ale ked sa toto da zohnat zadara
idk napísal:no myslim ze podobne to ma riesene aj Amano..
Takze niesom sam kto ma cudne napadyidk dakujem za link super ispiracia
mackoPU napísal:Ale mať podlahové kúrenie pod lepeným akváriom nepovažujem za veľmi dobrý nápad lebo ten ohrievač by musel vynaložiť večší výkon na prehriatie vody a keď vypne termostat tak spodok akva zas vychladne takže by sa spodok akva rozťahoval a sťahoval takže neviem koľko by toho vydržalo lepidlo.
Tomuto musim razne oponovat ako tu uz bolo spomenute voda v akva sa pohybuje comu napomaha filter.Tym padom by nemala byt rozdielna teplota vody nikde v akva a ak tak minymalna.Velmi by zalezalo na presnosti termostatu.S roztaznosti skla by som si na tych par stupnoch ktore by tam mohli nahodou nastat nerobil tazku hlavu.To by nerobilo mozno ani 0,01mm na dlzku akva 1m.Kedzesom robil v sklarskom priemisle tak trosku o tom viem-nahodou.A lepidlo ktorym je akva lepene je pruzne takze zasa bez problemov.Giftzahn napísal:njn, od takychto veci by som prsty dal prec ... nie som si celkom isty ale aj ked je to v podlahe ... urcite to nie je vo vode ... cize lepsie je ked si kupis ohrievaci kabel na to urceny .... taketo experimenty mozu velmi rychlo dopadnu doooost skaredo![]()
plus osobne by som sem ani taketo "skvele" napady nepostoval ...sak tu chodia aj deti a z nerozvaznosti sa mozu pustit do relizacie niecoho takehoto ....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.