chnuro napísal:Hryzo, prosim viac citaj ako pis.
Ak by bola jedna trubica "opotrebovana", tak zhasnu vsetky. Uz som to pisal. Je to ale v poriadku, trubuce sa menia vsetky spolu.
musel som to co som tu napisal zmazat, leb osom si uvedomil aku blbost som napisal

uz som dost unaveny, dnes som bol strhavat tapety takze ...
tak ci tak, ked kupi len jednu a vyskusa najprv vymenit jednu a potom druhu, nedostane adekvatny vysledok, pretoze ak ma nahodou predsa len odpalene obidve, tak tu moznost nevyskusa ...
mosfet napísal:Keď sme už pri tých detailoch, tak trubice pri každodennom svietení majú životnosť cca 2 roky. Takže ak mu svietili 3 roky, tak vydržali celkom slušne.
odkial mas tu informaciu?
http://www.havells-sylvania.com/cs_CZ/products/0001512 - life time 20 000 hod ... pokial svietis 10 hodin denne tak ti vydrzi vyse 5 rokov ... a to je klasicka, bezne dostupna trubica
ked uz sme pri detailoch -
akvaristicka trubica by sa mala menit po roku, pretoze +- v takom case sa znehodnoti vnutorna vrstva/folia/ci ako to chces nazvat, ktora robi konkretne akvaristicke parametre (take ci onake svietenie), ktore udavaju vyrobcovia a potom to uz je vlastne iba
obycajna trubicapo dalsie, v praci mame 8 rocne trubice ktore svietia 5 dni v tyzdni viac ako 8 a pol hodin denne a stale vacsina svieti (par bolo uz menenych), iny znamy mi hovoril, ze v dalsej firme maju trubice uz 11 rokov, a po
MERANI pristrojom ukazovali ubytok svietivosti
"LEN" 20 percent
takze tolko k detailom a vratme sa k problemu akvaristu151

...
ma teda 2 moznosti preco mu to nejde a to:
1. odpalena/odpalene trubica/trubice -
riesenie - vymenit trubice za nove
2. odpaleny elektronicky predradnik -
riesenie - bud nejako rozobrat svetlo(kryt) a dostat sa k predradniku a vymenit ho za novy alebo kupit nove svetlo comu by sa chcel vyhnut
spravne?