Norman napísal:"Periskop" som neskusal, ale uz mam vyse dva roky pokusne jedno akva na okennej parapete na juznu stranu. Je zaujimave pozorovat kolobeh zivota bez absolutne ziadnej udrzby, proste len slniecko
Norman napísal:Bacopa monnieri, Utricularia sp. (plavajuca), Limnophylla aromatica, Bacopa caroliniana, blyxa japonica, javamach, Ludwigia neviemaka a podla rocneho obdobia rozne druhy rias+ zopar krevetiek neidentifikovatelneho druhu a kotulky, priesvitne male slimacky a rozny plankton podla rocneho obdobia. Substrat je aquaclay. Je to natesno zakryte krycim sklom, tak sa to odparuje len minimalne. Raz za par mesiacov tam dolejem vodu. Inak na to len pecie slnko teploty od 17 do 35 podla toho kedy
Parametre vody vobec nemeram.
Norman napísal:Aby som zistil v akom rovnovaznom stave sa to ustali. Do tohto systemu nic nedodavam ani neuberam akkurat ked sa odpari voda tak dolejem, je to len raz za par mesiacov lebo krycie sklo je velmi tesne a co sa na nom vyzraza padne zas do akvarka
ZuZu RoSe napísal:povedzme ze som leniva a nechce sa mi robit kryt kupovat rampu a trubice... dam nad akva len klasicku lampu aku ziarovku by som mala dat do lampy ... existuje nejaka ziarovka pre akva? nieco okolo 35W
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.