MX napísal:Chcem sa opita ci mi staci osvetlenie mam sun glo 60cm 20W a akva glo 60cm 20w a moje kavarko ma rozmeri 70x30x35 co je 80l zhruba mal by som este kupit nejake ziarivky alebo to staci ?
Musi,musi, nemusi!krto napísal:... chcem sa spýtať, aká musí byť tá miminálna vzdialenosť medzi trubicami? Je to nejaký štandart, resp. aká má byť pri T8 a aká pri T5?
Skusal si? Ake konkretne rastlinky v akom akvarku?mig07 napísal:Ty máš 0,5 W/l a to podla mňa stačí aj na tie náročnejšie rastlinky.
O Tvojom akvariu si vela nenapisal. Takze zavisi co chces pestovat, ak valisneriu tak staci ak glossu tak nie...MX napísal:Diky za radu ale ja tak mi to neda je tu niketo kto si myslis ze je to malo ???
Tento vypocet je absolutne scestny. Udaj W/l je len orientacny. V skutocnosti ide o mnozstvo svetla dopadajuce na dno akvaria. A toto mnozstvo je zavisle od lm/W ziarivky, vysky stlpca vody, priezracnosti vody, pouziteho reflektoru atd., atd. Takze W/l treba brat s velkou rezervou.Cize ak mas napr. substrat 8 l tak je to 80 l - 8 l = 72 l. A to ti potom vychadza okolo 0,58 W/l.
majko napísal:Tento vypocet je absolutne scestny. Udaj W/l je len orientacny. V skutocnosti ide o mnozstvo svetla dopadajuce na dno akvaria. A toto mnozstvo je zavisle od lm/W ziarivky, vysky stlpca vody, priezracnosti vody, pouziteho reflektoru atd., atd. Takze W/l treba brat s velkou rezervou.
majko napísal:Co presne by si chcel obsirnejsie vediet ?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.