Ahoj... Po dlhsom case prispejem do temy. Nejake veci sa v akvarku zmenili. Pridany filter TetraTec ex 1200. Dokupil som k nemu rozstrekovaciu rampu aby bola po celej dlzke zadnej steny akva, ale prud aj distribucia co2 bola takto o nicom. Nakoniec som dal original rampu na bocnu stenu. Poriesil som si vnutorny atomizer (bazooka), takisto spokojnost. Distribucia bubliniek nie je uplne dokonala ako by som si predstavoval ale ide to. Takisto som poriesil 6kg flasu nakolko tato mala vydrzi tak 3 tyzdne, necham si ju do rezervy. Pokracujem v hnojeni PPS PRO. Chybu som urobil v tom, ze som pridal aj zlozku MgSo4 * 7H2O, vodu mam tvrdu aj bez toho... Dalsiu nasadu uz namiesam bez tejto zlozky. Testy vody velmi neriesim, nechce sa mi do toho velmi investovat, poznam pH, KH, gH, NO2 NO3 a to je asi tak vsetko. Akvarko aj rastliny sa celkom vzchopili, akurat nalavo je nasadeny Eleocharis Acicularis, a nejak sa nerozrasta podla predstav aj ked to sa uz tiez lepsi, asi to bol emerz podla mna. Pojde ale asi prec, necham tam potiahnut viac ku kraju tu Sagittariu, a zbytok dosadim este Pogostemonom. Polovica zadnej steny je zaktryta Rotalou je vsak zoszrihana, lebo plavala uz po hladine, takze je to tam teraz riedke, pomaly sa snazim zahustit jej odrezkami este trocha viac pravu stranu.
Viem ze to nie je ziaden aquascape, layout to takisto nema ale to som ja nikdy nevedel a asi ani vediet nebudem

Casom chcem poriesit este nejake mensie akvarko a tam sa s tym pohrat viacej, no uvidime co buducnost prinesie
Trapia ma trocha cierne stetinove riasy, a zelene stetiny tiez, tie sa drzia na skle, takze podstivo zoskrabujem a pomaly ustupuju. Cierne stetinkove su najma hore vlavo v rohu na Microsorum Windelow, a potom este na listoch Cryptocoryn. Moj nazor je ze vznikli koli prudeniu z filtra kde je prietok naplno, nepriskrucujem... Pomalicky ustupuju mam pocit. Menim 2x tyzdenne 30% vody, odkalujem podstivo dno, minimalne krmim a snad sa vysledky dostavuju pomalicky. Tie Microsoria som musel uplne obstrihat ale vyhanaju pomaly nove listky.
Isli prec ,, zabehove ryby" (pardon za vyraz, viem ze niektori to tu nemate radi

).... Mam nachystanu kadu a planujem ich letnit. Pridal som 15 ks Otikov, a asi 25 ks Rasbora Klinovita. Zaznamenal som z oboch druhov nejaky uhyn, ale nic dramaticke. Samozrejme su pritomne aj kotulky, nepremnozuju sa extremne, tak ich nechavam.... Mal som styri kusy slimakov Military Helmet ale nejak sa mi ich nedari najst, tak neviem ci to uz nemaju za sebou.
Planujem do cca troch tyzdnov nasadit uz Pterophyllum Rio Nanay asi 5 ks. Len budem muset asi trocha radikalnejsie skosit rastliny nakolko nebudu mat kde plavat
Ako by ste riesili ten predok, najma tu lavu stranu kde je ten Eleocharis ktory chcem dat prec... Ci dat mu sancu ?
Vdaka za reakcie.