Po rokoch chcem rozbehnut projekt trocha na vyssej urovni ako doposial. Doteraz som mal 112-ku kde to bolo viac menej chaoticke, myslim hlavne s usporiadanim rastlin, nie je v tom akva bohvie ake dno a je male..

Rozmery:
DxŠxV 100x40x60, 8 mm sklo, 240 l
Pozadie:
Čierna samolepiaca tapeta
Stojan:
Komoda vyrobena na mieru u stolarov (tiež akvarista), ta komoda je vsak primarne robena pre tu 112 l nadrz. Tu nie som si uplne isty ci tych zhruba 360 kg zvladne. Je spevnena, planujem tam pridat este nejake Lka do rohov (joklovinu). Prikladam foto komody, a prosim o Vas nazor ci to vydrzi

Filtrácia a ohrev :
JBL Cristalprofi e901 greenline, ohrievač Eheim 150 W . Tu sa chcem spýtať - potrebujem nové hadice na filter, kedze stare su kratke. Na asi vsetky externe filtre sa daju kupit nove, avsak na tento moj typ sa mi ich akosi nedari zohnat po internete. Ak by ste mali niekto nejaky zdroj kde sa daju zohnat tak sem s nim

Osvetlenie:
Chichiros LED 100 cm
Substrát:
Spodnu vrstvu chcem dat JBL Aquabasis, vrchnu JBL Manado. Tu sa chcem spytat na vase skusenosti s tymyto substratmi. Ako sa Vam s nimi pracuje, ako sa v nich dari rastlinkam. A takisto na mnozsztvo, pisu ze 1 liter manada je na 10 l objemu, cize vychadza mi ze potrebujem 25 l balenie, a Aquabasis plus asi 5 L balenie... Pisu ze 2,5 L na max 200 L akva, pri tom mojom objeme teda bude asi lepsie poriesit to 5L balenie ?
Hnojenie:
PMDD, Zatial bez CO2 ale do buducnosti nevylucujem....
Rastliny:
Nic narocne, na zaciatok zo stareho akva... Valisinerie, Cryptocoriny, Anubiasy... Postupne by som chcel do popredia zohnat Marsiela Hirsuta. Uz som sa ju niekedy zohnat pokusal, ale neuspesne... Tu beriem tiez kazdu radu, co este z by sa hodilo k tejto skladbe, rastlin, nejake dalsie druhy... Mam aj niekolko korenov, ktore urcite pouzijem, mozno pokukam a poriesim nejaky novy vacsi, ako dominantu akva... Nevylucujem aj nejake okrasne kamene ako dotvorenie layoutu

Osadka:
Tak to zatial vobec neriesim. V buducnosti mozno nejaky parik skalarov, alebo opacne, hufik neoniek a podobne. Skor mam problem co s rybami s predosleho akva, vsetko zivorodky, hlavne omladina, este nedorastene. Asi ich niekde darujem, nieco pouzijem asi pri zabehu, viem ze si to trosku asi odse....u... No ale tak.... Najviac ma trapi ale odrasteny samec Ancistrus sp. a dva kusy mladych zlatych zavojovych foriem ancistrus... S tymi neviem co... Pravdepodobne pouzijem trocha stareho dna, urcite aj vodu zo stareho akva koli zabehu. Nevynimajuc filter, ktory je tiez zabehnuty s predchadzajucej 112ky. Neviem vsak ako zareaguju na to spominani prisavnici... Nemam ich kam docasne umiestnit. Je mi jasne ze to akva bude potrebovat more casu na zabeh, preto sa s osadkou vobec neponahlam, a sam neviem co tam bude. Len neviem co s tymi prisavnikmi, myslite ze by to zvladli taky prechod ? Moj nazor je ze nie.
PS:Viem ze je to vela citania, tak dakujem kazdemu co si tuto temu precita, a zvlast velka vdaka Vam co zareagujete a poradite

Vopred sa ospravedlnujem ak pokladam hlupe otazky, viem ze je tu toho strasne vela a vsetko sa da nacitat. Za tu dobu som uz aj nacital... Ja chcem vsak trocha pomoct od Vas nech ten vysledok stoji aspon trocha za to... Prilozim aj foto stareho akva do albumu.
PS2: Fotky komody mi hodilo naspodok, neviem ako to dat pod odsek so stojanom