paludarium



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: paludarium

Odoslaťod Vendo » 11 Júl 2012 06:53 am

skus si to cenovo este porovnat napr s Carelom IR 33 napr. http://www.carel.com/carelcom/web/eng/c ... d_gamma=44
lebo davnejsie sme na firme pracovali aj s logami alebo RMU 720 od siemensu, namiesto tych malych sme zacali pouzivat spominane Carely, a na vacsie aplikacie pouzivame Climatix radu od siemensu ale to je cenovo uz inde a navyse je to OEM controller ale ak by ta nieco zaujalo vedel by som ti zistit aj ceny na tie IR
Vendo
 
Príspevky: 131
Obrázky: 6
Založený: 15 Aug 2011 13:08 pm

Reklama

Re: paludarium

Odoslaťod Giftzahn » 11 Júl 2012 09:23 am

njn, nejaky piatok som fungoval v MaR .... a cinske sunty a napodobneniny by som rozhodne nekupoval .... Simatic Logo nie je zla volba .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Miloš » 11 Júl 2012 10:51 am

Amit je cesky vyrobok a okrem jednoducheho programovania a prijatelnej ceny ma este jednu vyhodu a to super support netvrdim ze logo je zle na jednoduche aplikacie ale osobne mi pride ako vela penez za malo muziky
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod zbojnik » 11 Júl 2012 13:32 pm

Giftzahn napísal:njn, nejaky piatok som fungoval v MaR .... a cinske sunty a napodobneniny by som rozhodne nekupoval .


je mi to jasne, ja by som s tym tiez neriadil nejake kritycke aplikacie... "mozno" to nieje napodobenina.... mam to doma, vyzera to ok, nebol s tym zatial ziadny problem pouzivam to vyse roka...
co sa tyka tych spinaciek digitalnych co tu mnoho ludi pouziva to asi tiez nevyrobil siemens.... http://datacomp.sk/emos-digitalne-spinacie-hodiny-emt-707_d63036.html
ja som prave rozmyslal ci pouzijem tieto "digošky" a tento kontroler sa mi pozdaval viac... aj ked cenovo je to tak na 5-6x digitalne spinacky po cca 15€ (viem ze su aj lacnejsie)

toto je ich stranka http://www.array.sh
kupoval som to tu.. http://www.mortoncontrols.com

siemens mne osobne pride predrazeny uz len koli logu....
zbojnik
 
Príspevky: 95
Obrázky: 6
Založený: 28 Nov 2010 22:06 pm

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 11 Júl 2012 19:44 pm

vsetky tieto automatizacne systemu su pre mna spanielska dedina.Teraz by som musel dost studovat aby som sa v tom zorientoval a pochopil co a ako funguje.
Ak s tym mam len spinat svetla,cerpadla tak je mi to zbytocne...

Mal som predstavu o tom celom napajani a riadeni cez PC.
Spotrebu a to ze musi byt nonstop zapnuty neriesim nakolko ci svetlo budem napajat inym zdrojom alebo cez PC je jedno.Na vetve zo zdroju je predsa 12V / 5A co staci na napajanie a k tomu uz len zvolit vhodne vykonny zdroj.
A spotreba podtaktovaneho PCcka v klude nie je velky problem.
Asi si to predstavujem jednoducho - ale moja predstava je nejaka RJ napojena ci uz cez PCi,USB alebo iny komunikacny link to je jedno ktora bude mat signalovy vstup z cidiel (teplota/vlhkost) - na zaklade predvolenych hodnot bude spustat napajanie rosenia,mistmakeru,ventilatoru (denny-nocny rezim cize na noc pokles teploty a vlhkosti),do buducna mozno CO2 podla PH sondy
+ casove riadenie na osvetlenie (stmievatelne - cize nejaky integrovany dimmer)
+ pulzne riadenie cerpadla/cerpadiel filtra

Zo vsetkych dostupnych hodnot automaticky zapis do nejakej tabulky/grafu napr. v hodinovych intervaloch a jednoduchy graficky vystup na monitor kde budu aktualne hodnoty atd pristupne aj po nete + nejaky alarmovy messanger napr na mail (priklad po spusteni rosenia nestupa vlhkost a viem ze sa asi dojebalo cerpadlo...)
Uvazujem aj o online webkamere a urcite by ma napadlo este kopec dalsich srandiciek :mrgreen:

Ale asi si to predstavujem velmi jednoducho :)
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

paludarium

Odoslaťod spid3r » 11 Júl 2012 19:50 pm

Kazdopadne ak zarabas slusne prachy, taketo regulovatelne led osvetlennie vratane programu dnes bez problemu kupis. Dokonca si mozes nastavit lubovolne miesto na zemi a bude ti simulovat svetelne podmienky v danej lokalite. Myslim ze nieco take v ponuke ma rataj, vacsi vyber je na serioznych reef shopoch :)

Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk
Obrázok používateľa
spid3r
 
Príspevky: 833
Založený: 09 Mar 2011 10:41 am

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 11 Júl 2012 19:55 pm

viem,taketo svetla ma v ponuke napr. Giesemann - HQI svetla s externym cidlom ktore das z vonku na barak a svieti presne tak ako vonku alebo ovladane napr. podla urceneho miesta....
Tak ale dnes nie je problem stmievat LEDky a ja to potrebujem uz len casovo nastavit - to uz si dam kludne namahu a naprogramujem to podla kalendaru vychod a zapad slnka :D
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod marlo » 11 Júl 2012 20:03 pm

Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1416
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 11 Júl 2012 20:43 pm

marlo si kral...presne taketo nieco si prestavujem,postudujem a idem na to :) povedzme,ze okolo tych 200ecok je pre mna rozumna cena ak to splni vsetky moje ocakavania a podmienky
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

paludarium

Odoslaťod spid3r » 11 Júl 2012 20:43 pm

Ja som myslel nieco take www.pacific-sun.eu


Sent from my BlackBerry 9800 using Tapatalk
Obrázok používateľa
spid3r
 
Príspevky: 833
Založený: 09 Mar 2011 10:41 am

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 11 Júl 2012 21:13 pm

spid3r pekne hracky veru len to je zase len na svetlo
na prvy pohlad ma zaujal ten profiLuxII - riesenie all in one a vidiet ze zamerane na teraria:
Osvetlenie - stmievatelne,vychod+zapad slnka,nocne osvetlenie na zaklade fazy mesiaca,nahodne generovanie "zatiahnutej" oblohy
Programovatelne obdobie sucha a dazdov
Vela vystupov na cerpadla,pulzne nastavenia,pauza pri krmeni,ovladanie na zaklade cidiel
Vlastny display ako aj vystup na externy
Free softver + full prepojenie s PC
Cidlo teploty a vlhkosti v jednom v baleni

len neuvadzaju cenu...az sa bojim vygooglit :D
EDIT: cena v eshope 307ecok za uvedene ProfiLuxII terra ale vidim tam dlasie moznosti :D no ale som z toho nadseny tak asi zacnem setrit :)
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Miloš » 11 Júl 2012 22:04 pm

Caiman napísal:vsetky tieto automatizacne systemu su pre mna spanielska dedina...

No musim povedat pekna predstava ale nizsie pises ze prijatelna cena je 200 eur co je pre PLC s prislusnym poctom I/O bodov nerealna cena tych cca 200 eur mas tak na SMS terminal PLC okolo 500 eur :) a druha vec cidla budu stat minimalne to co samotne PLC ale zasa SW vybavenie by bolo v cene stale hovorim o Amite kde mam priblizny prehlad aj o cenach ostatne RS ale moc lacnejsie nebudu prid anom pocte I/O bodov ale uz koncim lebo si zacinam pripadat ako ich predajca a to som ich len nejake dva roky programoval :) a nejake dva roky s nimi uz nerobim
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 13 Júl 2012 21:25 pm

pomaly zbieram matros na prerabku
Prílohy
DSC09411.jpg
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Giftzahn » 14 Júl 2012 07:01 am

@zbojnik: njn, ja si stale myslim ze prevadzka mojho akva spada do "mission critical" aplikacii ... :lol: :mrgreen: :lol: ... cize pre akva len to najlepsie ... ale jasnacka pokial ten cesky produkt je ok .... a je to odskusane preco nie .... ale ako vravim drahe Siemensacke vecicky poznam a istym sposobom im aj verim ze prevadzku akva zvladnu ...

njn, digitalne spinacie "sunty" som mal kadeake naposledy som celu sadu Legrand vyhadzoval asi zo 5ks :cry: (drahy peniaz) ... proste zatial mi vzdy odisli ... cize presiel som na mechanicke za 1,50 a som spokojny ... tieto zatial funguju tak ako maju ... teda dovtedy kym nebude "stuff" od uja Siemensa nasadeny ..... :wink:

@Milos: jj, ceny vedia byt brutalne ... ale ja som nikdy netvrdil ze ich musim aj platit ... :twisted:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Vendo » 14 Júl 2012 08:52 am

kolko planujes vrazit do toho siemensu ? lebo ak rozmyslas nad Logom to by som ti radsej doporucil nejake volne programovatelne PLC aj zo siemensu a nehovorim o simaticu
Vendo
 
Príspevky: 131
Obrázky: 6
Založený: 15 Aug 2011 13:08 pm

Re: paludarium

Odoslaťod Dusky » 14 Júl 2012 15:30 pm

co su to za kamene?
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: paludarium

Odoslaťod Milan666 » 14 Júl 2012 15:40 pm

Dusky napísal:co su to za kamene?

Ozaj....
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 14 Júl 2012 16:16 pm

obycajne lavove...
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Dusky » 14 Júl 2012 22:39 pm

tie pekne zapadnu do paludarka, ale zmestia sa ti tam?
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 15 Júl 2012 00:16 am

Dusky este ich bude asi aj malo :)
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Dusky » 15 Júl 2012 13:28 pm

necham sa prekvapit ako to bude vyzerat :D
Dusky
 
Príspevky: 1438
Obrázky: 1
Založený: 06 Sep 2010 21:37 pm

Re: paludarium

Odoslaťod chnuro » 15 Júl 2012 15:19 pm

Ja myslim, ze to aj Caiman ;-)
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 17 Júl 2012 23:31 pm

chnuro veru aj ja sa necham prekvapit...mam nejaku tu predstavu ale ci sa bude podobat realite tazko povedat :mrgreen:

Budem sa snazit poriesit nejake foto zo stavby ale naozaj len ilustracne,nechce sa mi hrat po kazdom kroku s "vycackanymi" fotkami

Palu uz komplet rozobrane (v nedelu 15.7.),ani som necakal ze s tym bude tolko prace.Najma u vacsich rastlin ako anubias,microsorium som vytrhaval korene zarastene priamo do polystyrenu.Emerzne rastliny som docasne uschoval v polystyrenovom boxe na prepravu ryb.Prekryte priehladnou foliou nech maju aj trosku svetla,vystelka z papieru a zvlhcovane.Hadam vydrzia tych par dni.Buriny z pod vody som len nahadzal do maleho 12L akvarka.Razbory putovali do minicka XXL kde sa im teraz zjavne tiez paci,hodinku po prelove zdravo zrali a prezili aj vsetky mlade...
Prílohy
DSC09424.jpg
co zostalo po zakladnej demolacii...
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: paludarium

Odoslaťod Caiman » 17 Júl 2012 23:43 pm

vycistene cele akva,po povodnom polystyrenovom pozadi nezostalo ani stopy...az na flaky zo silikonu....

Ako prva prebehla montaz cerpadla rosiaceho zariadenia.Cerpadlo som vlozil do elektrikarskej krabicky s IP-vodeodolnou ochranou.Na skusku som urobil rozvod z cerpadla a pouzil pat trysiek.Budem musiet este doriesit dalsie dve trysky aby som zabezpecil 100percentne pokrytie nadrze rosenim.Samozrejme suchsie miesta by sa dali poriesit menej narocnymi rastlinami na vlhkost a zavlazovanie ale je jednoduchsie zavriet alebo presmerovat jednu trysku ako neskor presadzat a vymienat desat druhov flory...
Na skusku zatial hadice a Tcka uchytavane paskou,samozrejem po definitivnom bastleni a skusani budu hadice a rozdvojky bodovo uchytene silikonom
Prílohy
DSC09427.jpg
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.