vsetky tieto automatizacne systemu su pre mna spanielska dedina.Teraz by som musel dost studovat aby som sa v tom zorientoval a pochopil co a ako funguje.
Ak s tym mam len spinat svetla,cerpadla tak je mi to zbytocne...
Mal som predstavu o tom celom napajani a riadeni cez PC.
Spotrebu a to ze musi byt nonstop zapnuty neriesim nakolko ci svetlo budem napajat inym zdrojom alebo cez PC je jedno.Na vetve zo zdroju je predsa 12V / 5A co staci na napajanie a k tomu uz len zvolit vhodne vykonny zdroj.
A spotreba podtaktovaneho PCcka v klude nie je velky problem.
Asi si to predstavujem jednoducho - ale moja predstava je nejaka RJ napojena ci uz cez PCi,USB alebo iny komunikacny link to je jedno ktora bude mat signalovy vstup z cidiel (teplota/vlhkost) - na zaklade predvolenych hodnot bude spustat napajanie rosenia,mistmakeru,ventilatoru (denny-nocny rezim cize na noc pokles teploty a vlhkosti),do buducna mozno CO2 podla PH sondy
+ casove riadenie na osvetlenie (stmievatelne - cize nejaky integrovany dimmer)
+ pulzne riadenie cerpadla/cerpadiel filtra
Zo vsetkych dostupnych hodnot automaticky zapis do nejakej tabulky/grafu napr. v hodinovych intervaloch a jednoduchy graficky vystup na monitor kde budu aktualne hodnoty atd pristupne aj po nete + nejaky alarmovy messanger napr na mail (priklad po spusteni rosenia nestupa vlhkost a viem ze sa asi dojebalo cerpadlo...)
Uvazujem aj o online webkamere a urcite by ma napadlo este kopec dalsich srandiciek
Ale asi si to predstavujem velmi jednoducho