Akva je rozmerov : dxsxv 50x25x45, vodna hladina je tak do polky pribl.
Filter : vyrobený DIY (do it yourself) z čerpadla Eheim compact 300, výpustná hadica ide do krytu, kde je svetlo, a tam sú v hadici urobené dierky, z ktorých strieka voda do celého paludaria. V nadvodnej časti sú machy a rastliny, všetko z prírody vyhliadnuté, očistené a pridané do paludaria (uvidime ako sa im bude darit). Machov sa nebojim lebo zda sa, ze im sa pači, skor sa bojim o paprad a tu travu vpravo. Ale za travu mam uz teraz nahradu, ak by odišla, dam tam bromeliu ktoru polievam uz asi 2 mesiace vodou z akva a veľmi sa jej odvtedy zacalo darit. Pod vodou mam asi 4 rastliny sagitaria subulata, dufam ze zarastu dno, taktiez na zabeh som tam dal ludwigiu repens, ktora asi pojde von a este tam mam microsorium pteropus z vlastnych zdrojov.zatial obyvatelia len krevetky a prisavnici (jeden dospely a 8 mladych, tích potom darujem niekomu). Štrk je vlastnoručne "odobraty" a preosiaty z rieky Hornad v Slovenskom raji, asi 10 kg. Korene takisto vlastnoručne odrezane z padnuteho stromu. Paludarko bolo zaležené 15.08.2011, takze ma nieco okolo troch týždňov, zabiehalo sa, len korene rastliny a filter. Este nebolo doriešene "ostrekovanie" a vobec kryt, ktory som musel narezat, obrusit, lakovat (4vrstvy). Paludarko si planujem zobrat so sebou na intrak aby sprijemnovalo vysokoskolske studium