Dany Five napísal:nanuska ja mam 5 neoniek v 30 L akvariu, kolko by si mi odporucila ? ja osm xcel minimalne 10 ale som sa bal ze to je mala nadrz pre ne
Dany Five napísal:no ja som dnes dokupil este 5, mam 10

::ja vzdy pocitam podla tradicnej "akva matematiky", ze jeden centimeter ryby pripada na (min.)jeden liter vody. ale mozem podotknut, ze je rozdiel mat 5 neoniek v 100l akvariu a 5 neoniek v 30l akvariu. pricom v 30-tke sa citia urcite bezpecnejsie(a ked su tam len ony).
::to, ze si´s kupil dalsich 5 neon neprekaza. vid:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2 ... ol=0&id=58citacia olivera knotta na toto akvarium: "I'am not responsible for the fishs in this tank, this have decide the staff from the aquarium store. But I would prefer: 3-4 Caridina, 1-2 Otocinclus and a small fish sort like small Rasbora or similar about 6-10 pieces. "
::takze ak este nemas prazdnu penazenku mozes si este dokupit nejake tie krevetky

rt napísal:Poznámka
Neviem kto to tu spravuje, ale ten kto vymazáva moje príspevky, by sa mal skôr zamerať na slovenčinu.
Slová akvarijné, akvarijný sú čechizmy.
Správne je akváriové a akváriový.
Nevadilo by to až tak, ale tieto slová sú v názvoch mnohých tém a dosť to bije do očí.
::chcem pripomenut, ze slovo
nevadilo je tiez nespisovne-čechizmus, spravne slovensky:
neprekážalopoznamka: vadiť -
prekážať, vadný -
chybný, kazový,...::ale spat ku teme aby sme daleko nezachadzali:
Zralok napísal:Pantodon Buchholzi- vie mi nikto povedat nieco viac o tej rybke?
::poviem len tolko, co tu este nebolo spomenute: je dost dlhoveka a moze dorast az do 15 cm,... ale pravdaze v akvariu menej, niekedy sa rada ukryva pod plavajuce rastliny, voda v nadrzi by mala byt s vyluhom raseliny(zdroj-odborna literatura z osobnej kniznice: Akvariove ryby/Klaus Paysan)
::osobne skusenosti s touto rybou nemam, chova ju moj kamarat a predavaju ju u nas v Ziline, cenu si bohuzial nepamatam,...