Dakujem chnuro

Posledny komponent /+lily pipes so skimmerom/ pre [WHITE SMILING FACE]

by mi mal prist na buduci tyzden. Ked zacnem svietit s Chihiros asi by som mal zacat ako od zaciatku nie? Teda znizit hodiny.
Pozeral som surfoval som, no zda sa mi, ze zakliata tema toto. O tom ako a co robit v suvislosti s ADA Amazonia substratom - myslim maintenance akvaria som nenasiel skoro nic. A myslim tym ako si mi odporucil clanky. Jedine co som nasiel bola Amadova stranka ako zalozit akva. Na fore potom, ze Draslik je klucovy pre spravne fungovanie. Na nete len aka je vyborna atd. atd....
Teda zistil som:
• Pocas prvych 3 mesiacov sa tam pridava hnojivo/Green Brighty STEP-1/ neobsahujuce N, PO4, K. Ale pridava sa extra
hnojivo len s K /Bright K/ Zvysuje pH ale tym, ze ho rastliny spotrebuju do niekolko hodin pH sa vracia na povodnu
hodnotu. Neutralizuje tiez chlor.
• Od 3 mesiacov sa pridava hnojivo/Green Brighty STEP-2/ s obsahom viac FE. Ci tam je aj N, PO4 a K som sa nedocital, tiez + Bright K ??
• Od 1 roka hnojivo /Green Brighty STEP-3/s FE a K. => ziadne NO3, PO4??
Aj kruta realita mi ukazala, ze som tam mal vela NO3 pred tyzdnom. Upravil som hnojenie, tak ze som pridal na PO4 a ubral NO3. Na jednu / a po dnesnom learningu aj najklucovejsiu pre ADA/ suvislost som zabudol, ze ked znizim NO3 /zlucenina KNO3/ tak v podstate uberiem aj K. Vysledkom boli vcerajsie merania nizsie ale aj pretrvavajuci problem s Repens- zltnu jej stare listy a odpadavaju. Bude to teda nedostatok K ?
Pytam sa lebo som nasiel fakt "skvely" clanok
http://www..akvazahrada.sk/clanky-a-ozna ... edostatok/Najprv sa pise, ze
" Nedostatok fosforu. Rastlina presúva fosfor na starých listoch od špičky ku stonke. Staré listy žltnú a predčasne opadajú. Na listoch sa objavujú mŕtve bodky."
potom:
"Draslík (K)
Pri jeho nedostatku sa listy krútia ,spodné listy opadávajú. Zdrojom draslíka je K2SO4 alebo KNO3."
To si mam akoze vybrat???
@ hooopy a to je to co som ti pisal...
22.1.2016- Test vody
NO3 10 ppm
PO4 1 ppm
FE 0,5 ppm
- Vyberal som
prec Valisneriu. Koli vzniknutemu zakaleniu som menil hned vodu, nesvietil. Dnes zase vymena vody a nesvietenie tento krat cely den.
- Dosla mi CO2 flasa, bol som ju naplnit.
@ chnuro mal by som este nieco vediet o tej ADE pripadne nasmerujes ma kde najdem neake clanky?
ad1: Mam teda zvysit este viac Draslik? Alebo ho mam drzat v rovnovahe s NO3 ?