Substrat Amazonia a 'stare dno' ma 3 roky teda je zalozene akva (presne to bude 28.11.2018) Prvy rok a pol to bola paradicka vsetko fachcalo hnojil som na styl Amazonie = malo KNO3 a viac K(dokaz su fotky tu vo vlakne), pretoze amazonia uvolnuje NO3 do vodneho stlpca a zmakcuje vodu, coho toho casu bol dovod 6,1 pH aby bol DC zeleny a 7 KH. 3 Rocny substrat je totalne vypotrebovany dokazom toho je 0 NO3 vo vodnom stlpci, 6.25 pH->uz nepreraba tak vodu a KH je 9. //teraz som meral po 4 dnoch hnojenie a zda sa slabych 10, skoro vsetok sa spotrebuvava// V zmysle 'vyprchaneho' substrat som zhruba pred rokom pohnojil aj dno rozpustnymi kapsulami. -- aby pripadnym zlym hnojenim do vodneho stlpca substrat odchylky pokryl.
Svetlo je od zaciatku na 85 % / stmievac ma 7 levelov t.j. 1 lv 14% / t.j. cca 3060 lum.
Akva sa stahovalo 3x za 3 roky
CO2 fungovalo stale uz v case ked to islo do kopru.
Dovod sucastneho stavu(co uz je super stav oproti stavu pred pol rokom

Na riasy pouzivam Easy Carbo.
@ Matte riasy sa odstranuju/bojuje proti nim nastavenim spravneho hnojenia teda nastolenim rovnovahy v akva, potom sa nove riasy neukazu lebo nemaju sancu nakolko rastliny su na javisku (

Vsade vsetky videa instrukcie, rady su pre akva do 2 rokov, nikto neukazuje (ADA zelena bush) akva po 2 rokoch, len v case jeho najvacsieho prekvitania. Nikto neriesi 3 a viac rokov lebo sa akva v tom case zaklada znova... mam taky dojem... Toto akva mam zalozene skoro 3 roky a tiez som bol na 80% nakloneny restartu(po 2 rokoch)... Udrziavat akva v style zelena oci trhajuca bush po strateni hnojivych ucinkov dna je velmi narocne, pretoze akvarista musi veeelmi dobre vediet ako hnoji a kazda odchylka znamena stratu bujnejuceho zeleneho rastlinstva.