@ snajprik, neje mi potom jasne preco vznikla okolo rastlinneho akva hotova veda o hnojeni. Neviem preco potom vsetci tu na fore ziadaju o rady ked ich akva ma riasy, rastliny nerastu odumieraju a toci sa to tu o rovnovahe medzi hnojenim svetlom a CO2... Mas fakt nadherne akva a si asi 1 z 1000, ktory pri tak silnej intenzite svetla ma tak nadherne akva bez hnojenia. Drzim palce.
Trochu som sa odmlcal. Medzi tym akva zazilo pohromu vo forme pokazenej pH sondy kedy vsetky rybky nasli akvariove nebicko az na 2 panciernicky. Akva som prestal hnojit a zacal rozmyslat ci nezrusim akva. 70e za novu sondu... akosi uz niesom nakloneny do toho viac investovat. Akva som nechal na pospas osudu ziadne hnojenie, ziadna vymena vody, len svetlo filter a ohrievac. Takto to islo 2 mesiace s dvoma panciernickami na palube(tych tetier medennych mi je ale riadne luto

). Sam som sa cudoval ako to akva drzi. Znacnu cast 'uspechu' na tom mala asi urcite bacopa ktora pokryvala celu hladinu, cize svetlo nebolo tak intenzivne. Riasy sice zacali, sinica a zaby vlas, ruducha tiez.
Tento vikend som sa dal do rusenia akva. Vytrhal som vsetku Bacopu, blyxu a potom mi dako prislo luto, ci ho fakt chcem zrusit, ked som pozeral na ten krasny anubias. Nakoniec som si povedal, ze ho nezrusim a ze akva bude 'low tech' ziadne hnojenie, ziadne CO2. Intenzitu osvetlenia som stiahol o 2 stupne nadol. Po vikende je akva kristalovo ciste.

cistenie mi zabralo 3 hod

(cistene aj hadice, filter, intake outtake)
Zopar foto: