Dakujem chnuro za super odkazy. Pozrel som si fazylovu temu. Je tam v podstate to co si mi odporucil tu. Pozrel som si teda ako vyzera hnojenie s ADA v tvojej kalkulacke predpripravenej. Je to velmi zaujimave, nakolko este mesiac by som tam mal dodavat 24 ppm K za tyzden. Neviem si to vysvetlit nakolko uz teraz viem, ze ked pridavam NO3 do akva 5,6 ppm tyzdenne. Merania na konci tyzdna su 10 ppm. Mierim tym na pomer K:NO3, ktory pri odporucanom davkovani ADA nie je 1:1.
Mam sa teda aj ja pokusit narusit rovnovahu medzi K a NO3?
Tema ADA hnojiv vyzera byt tiez velmi zaujimava, musim si najst cas na jej precitanie.
Tropicu som zvazoval, ale po vymeneni si par SS s hooopym som zistil, ze aj tak tropica nieje vsetko a hooopy tam potom musel pridavat prvky ktore v akva chybali. Prekracoval davkovanie aj s Tropicou a dokazal to co ma vo svojej teme. /hooopy dufam, ze som nieco zle nevyzradil/ Teda rozhodol som sa predsa na PMDD, kedze je to v podstate to iste -tak ci tak treba manazovat prvky v akva- dokonca s PMDD viem co tam davam a ake mnozstva tam su pridavane.
Pridavam foto repens. Listky boli aj zltsie. Teraz tie co ostali postihnute vyzeraju skor na sklovatenie. Tych listkov je vsak uz par asi zo 3-4 listky po repens v celom akva.
A teraz k tomu z coho sa najviac tesim

V pondelok mi doslo svetlo Chihiros 601 3600 lum. Akva je nadherne osvetlene az z toho bolia oci

Stmievacom som znizil svietivost o 1 stupen-fakt nepatrne. Rastlinky mi bublinkuju o dusu pocas celeho svietenia. Vsetky aj repens. Okrem tej nalavo, tam sa chcem poradit. Totiz vyzera to ako keby mala bublinky v listoch uveznene, vyzeraju ako pluzgiere. Foto nizsie. Fu bublinky su aj po obvode 1 cm dnu v substrate na skle- t.j. aj riasy sa raduju?
Inak az v poriadnom svetle som zistil, ze mam sem tam zelenu riasu vlaknitu po skle
Po 2,5 dni mi zacinaju nove listky blyxi cervenat

co znaci, ze je tam dooostatok svetla.
Nove pipes so skimmerom, no jedna krasa. Hladina priezriacna ani vrchne sklo tam uz nedavam.
Video sucasneho stavu

najdete tu:
https://youtu.be/BtJGguJvNvc