Gogi napísal:Culkap napísal:toho som sa obaval
neexistujelacnejsi sposob?
jedna sa o meranie elektrickej vodivosti, takze toto je najjednoduchsi sposob, a mozno aj najlacnejsi,
vodivost je nieco medzi kh a gh, takze ak nechces konduktometer tak si ho nahradis klasickymi testami(kh a gh), alebo sa mylim?
I Ty se mýlíšPoly napísal:Mylis
Vodivost suvisi s mnozstvom akychkolvek ionov v roztoku, KH iba s uhlicitanmi vapenatym a horecnatym...
fezoj napísal:Mám výsledky akvarijnej vody v mojom akváriou. ph-8.4, uhličitanová tvrdosť 17.0, celková tvrdosť 17,0, nitrite dusitany 0,5, nitrate dusičnany 0, Poradte mi čo mám robit ? Dá sa to niejak znormalizovat?
Richard Tokušev napísal:V Brezne je najhoršia voda pre akvaristiku v okolí novej nemocnice kde dosahuje 18 - 20°N a pH 7,3 - 7,9. Patria sem ulice L. Novomeského, Dr. Clementisa, Fraňa Kráľa, Nálepkova, Švermová, Banisko, Sládkovičová, Fučíková, Hviezdoslavová, Pionierska. Tu je najlepšie chovať afriku - Malavi, Tanganika
Brezno halny má stredne tvrdú vodu a s pH 7,6 - 7,9 (takmer identická s parametrami východoafrických jazier)
V ostatných častiach Brezna je voda priam stvorená pre akvaristiku. Väčšinou sa tvrdosť pohybuje do 5°N, ale pH je potrebné upravovať do kyslejšej roviny nakoľko sa pohybuje v rozmedzí od 7,4 do 8.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.