marco32 napísal:ryby by vyhynuli pre otravu COckom
marco32 napísal:na filtraciu mam v nadrzi aquael fan 3 s aktivnym uhlim ktory sa tiez cisti kazdy tyzden
marco32 napísal:na filtraciu mam v nadrzi aquael fan 3 s aktivnym uhlimktory sa tiez cisti kazdy tyzden
marco32 napísal:na filtraciu mam v nadrzi aquael fan 3 ktory sa tiez cisti kazdy tyzden
marco32 napísal:keby tu zobrazovalo podpis tak to tam vidite .. mal som tam toto Cichlasoma spilurum + Julidochromis ornatus ... teraz uz len julidochromis 2ks ... aquael fan 3 je urcena na 160-200L vody tak si nemyslim ze by to bol spatny filter na 90L ... a cisti sa kazdy tyzden dokladnym preplachnutim vnutornosti a hubky a premytim aktivneho uhlia (to dokonca menim kazdu jar) ... ak je to nepostacujuce pocuvam navrhy ako to mam spravne cistit ... ale v zivote som nemal problem s kalom alebo vykalmi a ani s takym rychlim vymretim nadrze ako som zazil teraz ... chemiu vobec nepouzivam ... ostatne som napisal v prispevku vyssie ... co sa tyka tych foto bohuzial nemam ako spravit lepsie ... ale vyzera to velmi podobne ako napisal vyssie mariot az na to ze to nema ulytu ...
Ajven napísal:marco32 napísal:keby tu zobrazovalo podpis tak to tam vidite .. mal som tam toto Cichlasoma spilurum + Julidochromis ornatus ... teraz uz len julidochromis 2ks ... aquael fan 3 je urcena na 160-200L vody tak si nemyslim ze by to bol spatny filter na 90L ... a cisti sa kazdy tyzden dokladnym preplachnutim vnutornosti a hubky a premytim aktivneho uhlia (to dokonca menim kazdu jar) ... ak je to nepostacujuce pocuvam navrhy ako to mam spravne cistit ... ale v zivote som nemal problem s kalom alebo vykalmi a ani s takym rychlim vymretim nadrze ako som zazil teraz ... chemiu vobec nepouzivam ... ostatne som napisal v prispevku vyssie ... co sa tyka tych foto bohuzial nemam ako spravit lepsie ... ale vyzera to velmi podobne ako napisal vyssie mariot az na to ze to nema ulytu ...
aktivne uhlie ma cyklus vymeny dva tyzdne, premytie nepomoze, treba zamenit za biofiltren napriklad
astro napísal:hmm, snažil som sa mu všetko tie problémy naznačiť vo svojom príspevku vyššie, aj červenou som každý jeden vyznačil ale zdá sa, že to inak ako polopatisticky a natvrdo nejde lebo chlapec nechápe, resp. nechce chápať
Milan666 napísal:Ty toho nevieš viac, všetko robíš úplne naopak a ešte tu zo seba robíš kázateľa. Daj si poradiť, povedať a pôjdeš tým správným smerom. To že ryby kvôli stesnenému prostrediu "viac" nenarastú je podľa teba normálne?
Aktívne uhlie vyhoď, je to jednorazovka na naviazanie ťažkých kovov, alebo niečoho neželaného v akvarijnej vode.
10 litrov vody vytiahneš počas odkalovania a to je žalostne málo, lebo keď doleješ čerstvú do akva tak sa tam stratí, to ako keď napľuješ do mora.
CO2 čo spomínaš to nieje, ale žiaľ čpavok-dusík
aquael fan 3 je prd na to čo potrebuješ, píšeš, že máš pocit, že ani niet čo v ňom čistiť, to preto lebo voda cez neho prejde bez toho, aby zachytával ten bordel, je to vlastne taký honič vody, aj keď viem, že ten filter iným spôsobom sa dá 100%-tne využiť, to by si ale musel začať načúvať dobre mieneným radám a nie stavať sa ešte na zadné
s pozdravom
dedojozef napísal:Zistíš, že tí najkritickejší sú tí najnasratejší a to znamená, že tvoje problémy im nie sú ľahostajné.
Tititos napísal:Sedi vec ryby nemam, len som sa obaval, az sa to nenamnozi, a ci to nemoze skodit rybam, parazitovat.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.