schumi22 napísal:... preto to ryby kvazy poculi ked si ich isla krmit pretoze sa triasla voda vzdy ked si rezala tu potravu tak sa ta voda triasla skoro rovnako a tak si u nich jednoducho vytvorila reflex...
schumi22 napísal: ... aj ja ked som isiel ryby krmit a uvideli nadobu s vlockami tak hned boli v pozore ale to neznamena ze vedia citat![]()
schumi22 napísal:...ryby nepocuju ryby len reaguju na mechanicke magneticke a elektricke vlnenie vo vode...mozno ze laicky sa to da prirovnat k sluchu ale je postavane na uplne inych principoch....
To stale nevysvetluje podstatu veci ci pocuju ... Nechapes ...catfish napísal:joko:
sumci-pangasi poznali, že se blíží krmení už v okamžiku, když přes 2 stěny zaslechli ...
Mohli zešílet když nám začala téměř neslyšitelně pískat stará televize ...
Velice nervozně se tvářili když jsem luxovala nebo používala fén na vlasy ...
Mila catfish ja som nikdy netvrdil ze tomu nechcem verit, len sa dotazujem pravdy ...catfish napísal: ... Pokud ale chceš věřit tomu že neslyší, bránit Ti v tom nebudu.
Bocnu ciaru by skor zaradil pod hmat ... A preto si myslim ze nepocuju ryby, ale budem sa opakovat, nebranim sa nieco naucit, takze ak niekto dokaze, ze pocuju, uverim tomu. Ale nie z takych dokazovaciek, ze si krajala maso, a oni to urcite poculi ... ked vieme ze to mohlo byt inak ...catfish napísal: Záleží totiž na tom jak definuješ sluch, zrak, chuť, hmat, čich a jak se budeš snažit napasovat savčí smysly na smysly a orgány ryb. BTW: zkus si to představit opačně, pod který z 5-ti lidských smyslů zařadíš např. vnímání elektrického nebo magnetického pole nebo postranní čáru?
motorhead napísal:urcite pocuju, alebo inak vnimaju zvuk, pretoze ked som od ivansa doviezol diskusov a pustil ich do akvaria bol podvecer, klud a vsetko v pohode. Na druhy den (manzelka nebola doma) som si statocne vypeckoval moj oblubeny koncert Motorhead a nove diskusy sa isli zjasit. stare obyvatelstvo akvaria uz zvyknute na tuto moju uchylku bolo uplne normalne. diskusy od ivansa ktore boli v chovni kde mohli vnimat tak maximalne zblnkot vody a hlas chovatela boli z toho take nejake "dizejblovane"
ked som vypol muziku tak sa do 10 min ukludnili a rozdychali to. znovu som to pustil a situacia sa opakovala. kulturny "zazitok" som musel ubrat aby mi nevyskakali z akvaria. casom si ale zvykli...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.