Pôdny filter



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Pôdny filter

Odoslaťod TTjopo » 22 Dec 2013 23:19 pm

Vdaka
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2803
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Reklama

Re: Pôdny filter

Odoslaťod btmbtm » 22 Dec 2013 23:42 pm

Norman pripomenul si mi časy keď sme ešte s otcom mali 2 akvarka. Žiadne testy žiadne špeci veci. Iba sklo štrk a voda a všetko išlo perfektne
Obrázok používateľa
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Re: Pôdny filter

Odoslaťod urgy » 23 Dec 2013 00:49 am

Pre TTJopo.
Presne takýto filter je popísaný aj v linku ktorý pripájam, o zakladaní akvária.
http://akvarium.napady.net/rubriky/clan ... adame-akva

O tom či to funguje a či ti budú rásť rastliny sa presvedčíš na fotkách v galérii, myslím že autora viacerí z vás poznajú.... :pivo:
urgy
 
Príspevky: 147
Založený: 04 Jan 2011 22:13 pm

Re: Pôdny filter

Odoslaťod TTjopo » 23 Dec 2013 20:56 pm

Dakujem za prispevky dost mi to pomohlo a viac usvedcilo o tom ze to moze fungovat
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2803
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Pôdny filter

Odoslaťod loksik.lubos » 30 Jan 2014 15:21 pm

Preco nie ja mam podomacky urobeny s PVC kurenarskych trubiek a mam ho urobeny tak ze si regulujem tzv kohutikmy odsavanie dna alebo len odsavaci kos . Raz za cas ho prepnem na odsavanie dna odkial odsajem cast bordelu a potom ho spatne prepnem na kolobeh vody.Ako filter pouzivam vonkajsi eheim s rostrekovacou rampou.Takze takto si regulejem podny filter pripadne klasicke sanie kosa. Ked budem cistit akva hodim foto teraz aspom nieco v nakrese o predstave
Prílohy
1624036_815520751809038_1699615768_o.jpg
loksik.lubos
 
Príspevky: 65
Obrázky: 0
Založený: 13 Jan 2012 11:46 am

Re: Pôdny filter

Odoslaťod husto » 13 Júl 2014 00:49 am

Takze takto si regulejem podny filter pripadne klasicke sanie kosa.

Sorry ale ty nemáš pôdny filter, iba odsávaš bordel z dna a vodu cez piesok :P :wink: a čistíš ju v externom filtri. Pôdny filter musí mať cirkuláciu vody cez pôdu a tam je už koniec, ty si spravil hybrida :D
Celkom by ma zaujímalo aké by si mal aquarko bez externého filtra...
Ja dokončujem svoj pôdny filter tiež podomácky vyrobený tak dúfam že bude dostatočný. Otázka z mojej strany neviete mi poradiť? Je potrebné dať na dno aj pôdu? alebo postačí piesok (ak chcem mať aj nejaké rastliny z južnej ameriky) a je potrebné aj nejak mikroorganizmy dodať do tej pôdy? alebo stačí dať substrát a ono sa to samo rozbehne? alebo sa to rozbehne aj s pieskom? (teda rozklad močoviny na dusičnany čo spotrebujú rastliny?)
husto
 
Príspevky: 4
Založený: 05 Júl 2014 11:44 am

Re: Pôdny filter

Odoslaťod santiago » 02 Jan 2021 13:54 pm

Ahojte,trochu ozivime temu :) idem si zalozit nove akvarko 80x35x45 a dnes som kupil tento podny filter, za 5 eur,chcem sa spytat ci staci ked ho nainstalujem na dno, a necham jednu,alebo dve trubky, do ktorych zavediem vzduchovaci kamienok, zapnem motorcek a filter by mal fungovat? Na filter pojde vrstva strku cca 0,5 cm, nejaka lavova drt.. 1cm a platinum soil substrat 3litre, mohlo by to takto fungovat? Rastliny planujem cryptocoriny, ledwigiu ,javsky mach.. nic narocne, ak by som aj nezapojil motorcek a.kamienok nemalo by to mat negativny vplyv na dno,a celkovo na akvarium?
Prílohy
20210102_111727.jpg
20210102_111627.jpg
Obrázok používateľa
santiago
 
Príspevky: 51
Založený: 28 Dec 2019 23:32 pm

Re: Pôdny filter

Odoslaťod lubosmihula » 04 Jan 2021 00:21 am

Mám v mojom "Forest experiment" 12 litrové a neviem si ho vynachváliť. Po založení sa voda vyčistila do pár dní. Nezavadzia, veľká filtračná plocha, nevtiahne malé živočíchy a funguje.
lubosmihula
 
Príspevky: 667
Obrázky: 4
Založený: 24 Sep 2011 21:24 pm
Bydlisko: Poprad

Re: Pôdny filter

Odoslaťod santiago » 04 Jan 2021 21:53 pm

Super,zistil som ze nemusim pouzit vzduchovy motorcek a kamienok,ale mozem na trubicu veducu z podneho filtra nasadit cerpaciu hlavicu,mam jednu s prietokom 180l/h a druhu 690l/h pouzijem tu silnejsiu, dno bude tvorit podny filter a na nom vrstva platinum soil tak 3, 4 cm. Som zvedavy ako bude fungovat,potom napisem
Obrázok používateľa
santiago
 
Príspevky: 51
Založený: 28 Dec 2019 23:32 pm

Re: Pôdny filter

Odoslaťod lubosmihula » 06 Jan 2021 15:35 pm

neviem či je veľký prietok žiaduci. Asi by som to veľmi nepreháňal. Menej je viac.
Myslím že ak ti za hodinu precerpe objem akvária je to úplne v pohode. Viac nie je treba.
lubosmihula
 
Príspevky: 667
Obrázky: 4
Založený: 24 Sep 2011 21:24 pm
Bydlisko: Poprad

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.