pokazil sa filter na 200L



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod melbymbo » 05 Júl 2011 07:16 am

ahojte vospolok mozte mi poradit co robit? prisiel som z dovolenky a pozeram ze mi nejde v aq filter. po preskumani situacie som zistil ze ho nespojazdnim. zatedy som uz napustil vodu na vymenu vody v akvarku a vylovil odumrete zvysky rastlin a pustil vzduchovanie. tento stav trva uz isto viac ako ceznoc to viem. voda uz aj zapacha. osadky ryb nejavy nijake zmeny aproti beznemu spravaniu pred tymto incidentom. mate nejaku skusenost s chodom 200l akva bez filtra? peniaze nemam na akutne riesenie a mat budem asi o 2 tyzdne cize nic moc.

ryby su 2x betta spl., 23 barbus schuberty, 2x ancistrus L213, 2x coridoras wenezuelsky, + 3 neritiny
Obrázok používateľa
melbymbo
 
Príspevky: 191
Obrázky: 7
Založený: 09 Jan 2011 11:26 am
Bydlisko: Čachtice

Reklama

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod Caiman » 05 Júl 2011 08:06 am

vymen polovicu vody,pre lepsi pocit nechaj pusteny vzduch.Neviem ake su tie mrenky velke ale ak mas dost rastlin tak to akva bez problemov pojde aj bez filtra.Tak ci tak je drtiva vacsina vnutornych filtrov len nahanac vody a o nejakej filtracii sa hovorit neda...
pozri burzu,casto sa su tam na predaj filtre za par drobnych
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1218
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod melbymbo » 05 Júl 2011 09:19 am

akva ma 200L, filter je sera fil 900, neviem co s nim je no proste voda necirkuluje ale ked je v elektrine hlava matora je zahriata na beznu prevadzkovu teplotu. napadlo ma ci len nieje niecim zaseknuta vrtulka lebo ked som ho cstil tak bolo vnutry dost vodneho kamena ale siel lahko zotriet prstom. filter nebol skrteny.
mrenky su tak 3 az 3,5 cm velke, betty su tiez mlade tak 4 az 5 cm. po 12 dnoch co som bol na dovolenke je akva pomerne dost prerastene valisnerkou, hygrophilou a este kadecim inym. rychlorastuce rastliny vpodstate skoro nenarastli tak myslim ze voda by nejak extra skdliva byt nemala no neviem to len myslim. akva je len pol roka tak este nemam ani testy na vodu. to ze sa teraz posral filter tiez nieje bohvieco

edit: navyse je sviatok a setko je zatvorene
Obrázok používateľa
melbymbo
 
Príspevky: 191
Obrázky: 7
Založený: 09 Jan 2011 11:26 am
Bydlisko: Čachtice

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod melbymbo » 06 Júl 2011 13:15 pm

tak uz je to vyriesene, filter som preplachol octom a uz bezi v pohode. keby ma to napadlo skôr mohol som si usetrit nervy pry jeho rozoberaní.

temu môzte aj zmazat ak nikomu nebude chybat ,
pekny den
Obrázok používateľa
melbymbo
 
Príspevky: 191
Obrázky: 7
Založený: 09 Jan 2011 11:26 am
Bydlisko: Čachtice

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod zbojnik » 07 Júl 2011 08:23 am

melbymbo napísal:neviem co s nim je no proste voda necirkuluje ale ked je v elektrine hlava matora je zahriata na beznu prevadzkovu teplotu.


Cau viem ze uz to mas vyriesene... ale mozno niekomu to pomoze..

akonahle zistis takyto stav ako si mal ty, ze prietok ziadny ale teplota na motore je prevadzkova, mozes si byt isty ze po elektrickej stranke je motor v poriadku a je to cisto mechanicka zavada...

nakolko je motor na cerpadlach pre filtre rieseny tak ze stator je komplet zaliaty a nieje mozne sa k nemu dostat (koli bezpecnosti)
vytvara v priestore rotora tocive magneticke pole, ktore roztoci rotor (ta magnetka na oske s vrtulkou).
Pokial sa rotor zanesie tak ze uz ho magneticke pole nedokaze roztocit "zadre" treba to len vycistit...

u tohto typu motora jeho zadretie nesposoby ziadne porusenie elektrickych casti, pretoze statoru je jedno ci sa v jeho poli nieco toci, alebo nie, chova sa rovnako... mierne zvysenie teploty moze nastat tym ze voda ktora tadial za normalnych okolnosti prudi to chladi...
zbojnik
 
Príspevky: 95
Obrázky: 6
Založený: 28 Nov 2010 22:06 pm

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod melbymbo » 07 Júl 2011 14:08 pm

ahoj dakujem za pekny popis.
este by som len dodal ze ,loziska, v ktorych sa toci rotor su take gumove puzdierka. ked som to mal rozobrate dal som tam trochu nejakeho mazadla co som doma nasiel. konkretne na spicku sparatka medoveho balzamu na pery :D myslim ze to nieje idealne ale narychlo my to prislo ako najlepsia varianta. v papieroch k filtru sa pise ze na utesnenie spojov sa pouziva nejake silikonove mazadlo. ak mi viete este v tomto poradit ci to je treba semtam premazat a ci si mam to mazadlo zaobstarat. diki
Obrázok používateľa
melbymbo
 
Príspevky: 191
Obrázky: 7
Založený: 09 Jan 2011 11:26 am
Bydlisko: Čachtice

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod Akva profesional » 09 Júl 2011 11:53 am

ja by som ti vedel pomoct ale musite mi povedat co to bol externy filter alebo vnutorny mam oby dva s tym externym mozno sa da este spojazdnit ten moj lebo sa dlho nepouzival alebo by som rodil kupit Cristal Profi JBL externe je to spolahliva znacka no ako sa vi rozhodnete ja vam s vnutornym mozem predat Aqael .
Akva profesional
 
Príspevky: 1
Založený: 09 Júl 2011 11:47 am

Re: pokazil sa filter na 200L

Odoslaťod melbymbo » 09 Júl 2011 12:08 pm

dakujem za ponuku. ak by ste mali fotku toho externeho a napisat nejake parametre, napr prietok, ako je stary a ako dlho sa nepouzival, v akom stave su tesnenia.

ten moj filter je externy sera fil 900, medzicasom som ho uz spojaznil ajked neviem co mu bolo.pomohlo vycistenie rotora octom a premazanie lozisk.
Obrázok používateľa
melbymbo
 
Príspevky: 191
Obrázky: 7
Založený: 09 Jan 2011 11:26 am
Bydlisko: Čachtice


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.