pred nejakym časom som sa tak trochu rozhodol, že sa vrátim do minulosti, kedže ked som bol malý, mali sme akva, samozrejme, všetka starost bola na otcovi (dodnes ma nejake menšie akva), tak ja som sa do toho nepuštal, iba bolo proste v izbe ako kulisa, ked som bol starši tak som akva zrušil, a zriadil terarko. (Lasiodora paryhybana, brachypelma smithi, ale to je iny pribeh) Potom podnajmy, a pod. nedalo sa to riešit. Tak teraz sa mi strašne zapačili akvarka od dennerle, najprv som rozmyslal nad 30L, ale kedže 60tka je o par centi vačšia (do všetkych smerov) tak som sa rozhodol pre nu. Bolo to trošku horšie zohnat ale podarilo sa. Asi po troch týždnoch, odsuvania objednávok na všetkych možnych akva eshopoch. Akva som si bol dnes prevziat, typek mi hned dal aj 20l vody z jeho akva (dufam, že bude v pohode, nakupil neake kamene, a dreva. No s rastlinami to mali trochu biedne, kedže vonku mrzne, tak im nič nechodi. Ale niečo som nakupil, takže takto po poriadku:
Akvarium:
Dennerle NANO CUBE 60l
Filter:
Nano filter XL (150l/hod)
---zatial beži nonstop (samozrejme, od založenia ešte neprebehlo ani 24h

Svetlo:
2x Nano Light 11wat (objednával som s led svetlom, dodali so žiarivkovym, ale nižšia cena o 30 alebo 40e)
---svieti sa od 7:30-9:30 a od 17:30-21:30 čiže dokopy cca 6h
Topné teleso:
Tetra HT50 (50Watt)
Dekor:
zopar šutrov a dva koreňe (ale asi tam hodim niečo vačšie, lebo je to male, neodhadol som to)
Rastliny:
Cryptocoryne crispatula var. tonkinensis, Cryptocoryne wendtii, Sagittaria (neviem aka, teta v chovatelskych nevedela), a neaky mach.
ďakujem za každý podnet.