astro, si si isty, ze by potesili?

Tak sa divaj...
S riasou som na tom velmi zle - stetina kam sa pozries

+ nejaky ten zabi vlas a ine zloby k tomu. Chvilu uz nabiehala aj sinica, potom som si uvedomil, ze P a N davam v uplne zlom pomere - pridal som viac N a sinica nastastie zmizla.
Mam teraz trochu hekticke skuskove, tak nemam moc cas a chut sa s tym babrat, ale po skuskovom to dam do parady

Zanedbavam hnojenie a vymeny vody tiez nie su na tyzdennom poriadku

Som neporiadny akvarista, hanbim sa

Okrem toho mi to este cele kazi kakadu samec, ktory uspesne lovi a zerie krevetky

Obcas sa aj ramirezkam zadari a zozeru aj dost velke kusky. Zaujimave, ze v predoslom 50l akvarku si krevetky a ramirezky v pohode plavali vedla seba

Takze upratovaciu catu mam paralyzovanu

Aspon 1 maly uspech - po 4-5 pokusoch sa podarilo kakadu samicke udrzat plodik pri zivote dlhsie ako par dni. Krpci su poskrivany v riasovej hustine, obcas sa spaciruju po dne, samicka trieska zadnou plutvou kazdeho, kto sa priblizi. Naratal som ich minimalne 6, uz maju asi 1cm, tak som zvedavy, co z toho bude. Vobec som ich specialne nekrmil, zivia sa len tym, co najdu medzi riasami (asi plankton a ine potvorky), maju stale plne bruska

V obrazoch sa ma akvarko asi takto...
Nemal som cas strihat a vznikla z toho jedna velka konzerva rastlin:

Tak som to prestrihal:

Snad jedine, comu sa naozaj dari je micranthemum umbrosum
Cele to podla mna tkvie v hnojeni. Davam relativne male davky - asi 0,40g Plantexu kazde 2-3 dni, niekedy aj menej, v rovnakej frekvencii (ale na striedacku) 1g KNO3 a 0,1g KH2PO4. Vymena vody max. raz za 2 tyzdne asi 30-40%. Po skuskach sa polepsim a snad cim skor sa mi podari spravit foto bez rias

V predoslom akvarku som sa rias zbavil prave tak, ze som hnojil strasne vela. Akonahle som prestal, riasy sa vratili. Bojim sa ale viac hnojit prave kvoli tomu, ze vodu menim naozaj striedmo. Dnes som nasmeroval rozstrekovaciu rampu viac k hladine a zda sa mi, ze sa o nieco zlepsilo prudenie pri dne smerom k nasavaniu. CO2 zapinam hodinu pred svetlom, svietim stale tym istym, ale tentokrat vsetko naraz 7 hodin denne.
Drzte palce!