SoRex napísal:vysluzil2 napísal:Preco to tak bolo ma nezaujimalo, ale bolo to pre mna poucne tym, ze som bol nuteny zvolit iny sposob vyberu mladych samic do chovu.
Možná, že by Tě to zajímat mělo. Z předešlého příspěvku vyplývá, že
"sposob vyberu mladych samic" nemá vliv na poměr pohlaví jejich potomků.
- jedna sa v tomto prispevku odo mna o manualnu robotu. Ako doslovne pisem, nezaujima ma kolko a aky pomer pohlavia sa rodi. Pretoze chovatel by musel byt asi dake supermonstrum, aby to dokazal ovplivnit. Ale mozno pride doba , nieco sa prikvapka do vody a narodia sa same samice

. Osobne sa snazim v ramci mojich moznosti a schopnosti utvorit rybam co najlepsie podmienky. Pretoze ak mi z 200 mladych prezije len 20, potom mi je pomer pohlavi ukradnuty. O tuto temu som sa zaujimal v zaciatkoch mojej akvaristiky.Je pre mna zaujimave to, hlavne u mecunov, kvalita samcov chovanych u mna na vystavy byva rozna. A krmim stale s tymi istymi rukami

. Medzi surodencami , byvaju slabsi a silnejsi jedinci. Ak som totiz sparill samice/sestry/, napr. s jednym samcom, a ked samice zili a rodili v uplne rovnakych podmienkach, Pomer pohlavi bol uz mnou spominany velmi rozdielny. Cize pomer pohlavi som ako chovatel nedokazal ovplyvnit. Ale co dokazem ovplyvnit, to je kvalita dochovanych jedincov. Cize v com je problem. Problem je v tom aby prezilo co najviec narodenych jedincov,. A ak ich prezije vela, zistime ze robime nieco dobre. A v tom velkom pocte si bezproblemov vyberieme dostatocny pocet samic a samcov