Pomoc pri budovaní



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 17 Mar 2010 12:22 pm

Zdravím, doma mi leží už staršia (3 ročná) nádrž objemu asi 60- 65 litrov. Akva už dávnejšie doslúžilo, keďže s úbytkom rastliniek sa už malí potomkovia živorodiek nemali kam schovať, a rodičia sú už na onom svete. Akva jednoducho skončilo.
Rozhodol som sa ale nevykašlať na to, keďže akvária ma stále priťahujú. Vtedy som to bral všetko tak dosť narýchlo, chcel som to mať hneď, možno aj preto sa nedarilo. Ale chcel by som začať odznova, a preto by som vás chcel poprosiť o rady (príručiek typu začíname s akváriom som prečítal už tony ale všetko je to o tom istom, a podľa mňa je to nedostatočné).
Uvediem preto nejaké základné požiadavky, aké by som na akva mal a dúfam že mi poradíte a s vašou pomocou sa dopracujem k peknému výsledku.

Ako ho totálne vyčistiť ? Chcem aby vyzeralo ako nové, donesené z obchodu. Na prednej stene mám napríklad takú čiaru od vodného kameňa. Asi bol zle kryt daný, ale voda čo kondenzovala na osvetlení z nejakého dôvodu stekala po prednej stene, vtedy som na to kašlal, a teraz je tam vodný kameň "ako sviňa".

Ako som už spomínal, išlo by asi o 65litrové akvárko (to je maximálny objem) a keďže tam bude aj štrk a voda nebude po horný okraj, tak rátajme že nech má tých 60. Nakoľko sa stále radím a ešte aj dlho budem medzi začiatočníkov, chcel by som to skúsiť so živorodkami po druhýkrát. To znamená že rybiu osádku by tvorili GUPKY, MOLLY, MEČOVKY, nejaký ten ANCISTRUS, prípadne aj PANCIERNIK (od ktorého ma asi odhovoríte s argumentom, že radi žijú v hejnách a tak malé akva im neposkytne dostatočnú plochu na rytie).

Prvá vec, v ktorej absolútne nemám jasno je, koľko a akého štrku. Od akvaristiky po akvaristiku iný názor. Jedni vravia málo (1cm), niektorí mi vravia že aj 5cm. (Zvažovanie odzadu dopredu som skúšal, ale ryby si to vždy upravili k svojmu obrazu a dno bolo zas rovné. Ešte k tomu štrku. Moji kamaráti, čo máli akva tam mali obyčajný štrk, aj z dunaju, štrkovne. No všade na fóre sa potkýňam o RATAJa a jeho nové a staré dno. Nebude mi robiť problém dať aj viac štrku a akva následne "hlbšie zapustiť" do stolíka, keďže ten si budem robiť na mieru, aby mi sadol rozmerovo a aj farbou k nábytku. O čo ide ? Alebo treba robiť dno z viacerých druhov ? Aká je najlepšia zrnitosť. Treba potom dať nejaké základové hnojivo do štrku ? (Len pri obyčajnom alebo aj pri RATAJovi). Spravím chybu, keď ľubovoľnej zrnitosti kúpim v štrkárni (následne prevarím) ? Alebo je lepšie akvaristický. Ide o to, že v štrkárni mi za pár eur dajú tonu. Doslova. Čiže pár kg mám za centy.. Teraz mi ale nejde o šetrenie, chcem to mať radšej lepšie a drahšie... A čo farba ? Je rozdiel či je štrk svetlý, tmavý, biely, čierny.. ?

Ďalej spravím trocha skok, ale potreboval by som nejaký filtrík. Ide o to, že v akva býval Eheim Aquaball, ktorý nedostačoval. Podľa môjho názoru filtroval slabo, ale strašný prúd robil v akva, že až metal s rastlinami, preto mi kapali. Respektíve buď nefiltroval vôbec alebo bol v akva vír ako keď spláchenm WCko. Druhá požiadavka na filter je, aby bol tichý. Akvárko bude umiestnené v mojej izbe, a nemám rád, keď okolo mňa niečo bzučí atď... Tiež sa neviem rozhodnúť či interný alebo externý. Priestor by som mal aj na externý, ale bojím sa vytopenia (resp. vytečenia akva cez filter pri jeho poruche). A ako je to so vzduchovaním ? Už spomínaný starý eheim mal trubičku, ktorá vťahovala do akva vzduch a údajne to okysličovalo vodu. Ale jednak to strašne hučí tie pukajúce bublinky, čo by ma určite rušilo pri spánku, jednak mi niekto povedal že takéto vzduchovanie "vybíja" CO2 z vody... Ako to teda je ? Je to potrebné ?

Pozadie. Tu by som sa chcel tiež s vami poradiť. Mám už dosť hlúpych tapiet, ktoré sa lepia na zadnú stenu. Dostane sa tam vlhko, papier sa "zduje" a už je vidno že je to prihlúpa tapeta. Alebo som robil pri lepení chybu ? Ja som pozadie uchytával len páskou zhora a zdola som tapetu nalepil o sklo... Na 3d to nie je určite, kvôli malým rozmerom akvárka, alebo áno ? Nejaké tenké ?

Čo sa rozpočtu týka, viem že akva nie je lacná záležitosť. Nechcem kúpiť najlacnejšie veci, keďže sa riadim heslom (nie sme tak bohatí, aby sme si mohli kupovať tie najlacnejšie veci...) - obrazne povedané. Ale zas "milióny" do toho vraziť nechcem...
Vopred dík za rady, a sorry za moje lamerské otázky (nad ktorými sa vám niektorým možno až "zastavuje" rozum)
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Reklama

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod astro » 17 Mar 2010 12:54 pm

ad 1. - mohol by si dať kontakť na tú "štrkáreň" :-) keď sa nevieš rozhodnúť či 1cm alebo 5 cm daj 3 cm a nič nepokazíš, v tak malom akvárku to úplne stačí. môžeš ale aj nemusíš ratajove dno, nie každému sa páči, mne napríklad nie. ja mám obyčajný riečny štrk takže ak dáš štrk zo šktrárne nič nepokazíš. zrnitosť - 3-5 mm by mala byť ok, farba - to je na tebe, čo sa ti páči. biely kremičitý piesok pre africké akváriá, štrk riečny napr. pre spoločenské, čierny - vec vkusu, farebný - len to preboha nie! a je spústu všelijakých pekných substrátov - napr. filtus floran. hnojivo - existujú napr. tablety od Dennerle - Starter Tabs, zasunieš ku koreňom rastlín.
ad 2. - tu je to tiež na tebe - vnútorný filter by na tých 60 litrov mal stačiť, nevýhodou je malý objem filtračnej hmoty, môžeš skúsiť aj vonkajší (eheim, fluval), vyber vhodný pre tvoj objem, ponuka je široká, vyhľadaj si v e-shopoch podľa svojho gusta. ten strach z vytopenia, hmmm... u mňa 570 litrov a dva vonkajšie filtre :P. okysličovanie nemusí byť, len ak by si mal priveľa rýb alebo akva bez rastlín, ktoré by kyslík produkovali
ad 3. - prečo nie tapeta? sú všelijaké pekné a dajú sa pekne nalepiť napr. JBL Fixol-om, super to drží (vlastná skúsenosť). ale určite to nenahradí nejaké to vnútorné štrukturované pozadie, buď vlastnoručne vyrobené alebo kúpené na mieru. dá sa kúpiť aj tenké aby neuberalo veľmi z objemu nádrže
ad vodný kameň - kúp čokoľvek na vodný kameň čo poznáš z reklamy - mne sa osvedčil cillit bang, nastriekaj, nechaj pôsobiť a umy alebo oškrab, opatrne aby si si nepoškrabal sklo.
ad všeobecne - nádrž si najpr skúšobne napusti kým tam všetko naskladáš aby si zistil či ti netečie, predsa len bola nejaký ten čas na suchu aktovie v akých podmienkach. a ked sa rozhodneš do toho ísť preštuduj toto fórum, najmä témy o zakladaní a zabiehaní akvária aby si sa vyhol sklamaniu po vypustení rybiek do akvária druhý deň po založení.
keby niečo, kľudne sa pýtaj, zdá sa, že k tomu pristupuješ zodpovedne.
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2921
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 17 Mar 2010 13:08 pm

Ryby hneď po napustení už nikdy v živote. Pri prvom akva mi povedali že po týždni môžem, lebo som tam chcel už vidieť plávať niečo, bola to pohroma, už nikdy v živote takto.

Ten štrk sa pýtam preto, lebo v starom akva som nevedel poriadne zasadiť rastlinu. Vždy mi to ryby vytrhli, vykopali alebo filter "odfúkol".
A ešte k tomu ratajovi. V ňom sú už nejaké baktérie, potrebné minerály alebo niečo ? Alebo je to proste len taký farebný štrk.

Pozadie, to sa lepí zvonka však ! :D Lebo nejaká dobrá duša mi už stihla povedať, že to je z plastového papiera a lepí sa to dnu :D :D

Nádrž ešte tesní, to viem určite. Zle som sa vyjadril. Ryby síce odišli, ale teraz som tam nechal prísavníkov, lebo mi ich bolo ľúto...

A ako sa zbaviť rias ? Sú "zažraté" do skla. Nejde to ani magnetickou škrabkou. Myslíš, že mám kúpiť žiletku a tak to oškrabať ?

Ad štrkáreň. Dnes ti už asi kontakt nedám, lebo najbližšia čo tu poznám bola, neviem si spomenúť na názov, ale už končí. Skúsim sa popýtať otca. Tam normálne dojdeš a zobereš si od piesku až po velké okruhliaky.
Ešte jedna je za bratislavou pri podunajských biskupiciach, ale tam neviem či ti predajú aj osobne..
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod astro » 17 Mar 2010 13:17 pm

Pozadie, to sa lepí zvonka však ! Lebo nejaká dobrá duša mi už stihla povedať, že to je z plastového papiera a lepí sa to dnu
- s lepidlom určite zvonku ale ak je to plastová tapeta môže ísť aj zvnútra, voda ju dostatočne pritlačí na stenu ale príde mi komplikované čistiť to ak by na tom rástli riasy
A ešte k tomu ratajovi. V ňom sú už nejaké baktérie, potrebné minerály alebo niečo ? Alebo je to proste len taký farebný štrk.
- ratajove staré dno je zabehnuté, ergo sú v ňom užitočné baktérie, ktoré ti pomôžu so zábehom
A ako sa zbaviť rias ? Sú "zažraté" do skla. Nejde to ani magnetickou škrabkou. Myslíš, že mám kúpiť žiletku a tak to oškrabať ?
- do skla sa určite nezažrali, maximálne do silikónu mohli. ak to nejde magnetom kúp žiletku a der, ja mám takú tvrdú z nejakej fabriky kde sa to používalo na rezanie fólií
Ad štrkáreň. Dnes ti už asi kontakt nedám, lebo najbližšia čo tu poznám bola, neviem si spomenúť na názov, ale už končí.
- registrujem jednu pri hrádzi na petržalskej strane, kúsok za prvým bufetom (ten pri dostižke)
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2921
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 17 Mar 2010 19:11 pm

Čiže asi by som šiel do nejakého tmavšieho podložia aka štrku. Mal som svetlé a to sa mi moc nelúbilo. A s tou hrúbkou. Aké je optimum ? Najčastejšie sa koľko dáva ? Tých 5cm ?

Filter, pozriem niečo externé, ak to bude za rozumnú cenu. A ako je to potom s čistením externých ? Ide o to, že keď odpojíš hadice z filtra, ale v akva ostanú ponorené, či nezačne voda stekať. Je tam nejaký samoupchávací mechanizmus ?
Pozdáva sa mi fluval 105ka. Poprípade fluval 2 tuším (keby bol vnútorný) http://www.shopakva.sk/fluval-105-p-1775.html, nejaké skúsenosti alebo postrehy okolo týchto fluvalov ? Ako často ich treba čistiť pri predpoklade NEprerybnenia.

Osvetlenie, asi by som nechal terajší vrch umelohmotný, maximálny výkon neviem teraz z hlavy aký tam je. Svietim tam aquaglo. Neskôr by som chcel spraviť aj kryt z drevotriesky a dať tam po 2 žiarivky, ale to je ďaleko.

Pozadie tam pôjde asi zozadu lepené tým JBL fixolom.

Okolo filtru a vody ma napadá 1 vec. V podstate by som menil vodu raz mesačne a filter tiež raz mesačne "pral". Fígel je v tom, že nie naraz ale striedavo po 2 týždňoch. To znamená že po 2 týždňoch funkcie vyperiem filter a z vody sa doň dostanú potrebné. Po ďalších 2 týždňoch sú už vo filtri usídlené baktérie, tak vymením vodu, do ktorej sa zo zabehnutého filtra zas dostanú. Čo hovoríš na takúto koncepciu ?

Pýtam sa na všetko, lebo chcem to mať dobre premyslené predtým ako sa pustím do toho...
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod milkott » 17 Mar 2010 22:30 pm

externy filter nemusis aj pol roka cistit ked mas tam dostatok bakterii a rastlin... radsej men stvrtinu vody za dva tyzdne...
na mojom filtry su aj uzavery aby mi nevytieklo akvarko ale to vacsinou asi zalezi od typu filtra tak ze kukaj take co su prakticke...

pri svetle pocitaj s optimom 0,5W na liter a viac...

no ak ked budes mat dno 5 cm budu sa ti urcite lepsie sadit rastliny a aj oni potrebuju nejaky priestor na korene...

ja by som volil tmave dno, mam ho aj doma... kuk moje fotky :) a urcite to vyzera o tisic percent lepsie ako riecny strk
Obrázok používateľa
milkott
 
Príspevky: 148
Obrázky: 37
Založený: 27 Feb 2010 09:39 am
Bydlisko: trnava

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 18 Mar 2010 10:11 am

Ten strk je super. Kolko tam mas. Tych 5cm ?
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 18 Mar 2010 20:13 pm

Mám tam nejakých 15W žiarivku tuším. Na predradníky však momentálne nemám peniaze...
Vadilo by, ak by som do súčasného krytu osvetlenia zabudoval po 3 kusy 5W led ?
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod BarbarOSA » 18 Mar 2010 20:28 pm

Ono nejde o to cim budes svietit aj ked jednoznacne je tu tema osvetlenie a tam je toho vela prebrateho, ale kolko toho bude..
Je tu aj tema o LED osvetleni, cize ako to bude u teb pokracovat dalej je len na tebe..
Cim viac svetla tym lepsie budu rastlinky rast, samozrejme nie mega svetla..
Ako pisal astro od 0,5W na liter sa rastlinkam bude darit viac menej dobre..
Ja mam 0,36 a dari sa im, pustam im CO2 a rastu si, myslim ze by aj rychlejsie mohli, ale snazia a vidno na nich ze im to prospieva..
Waty na liter vypocitas jednoducho ked vsetky Watty co svietia do akvarka /mimo lustru, ktory zapalis sem tam/ vydelis litrami vody..
Pre presnejsie cislo, odpocitaj mnozsvto strku a tak dalej..
Obrázok používateľa
BarbarOSA
 
Príspevky: 557
Obrázky: 1
Založený: 26 Feb 2010 12:57 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 20 Mar 2010 08:40 am

Poradte mi este prosim, ci ten fluval 105ka nie je moc silny na 60 litrove akvarko. Pricom vody tam bude asi 50 - 55 litrov.
On je sice pisany do 100 litrov, ale hodinovy prietok ma udajne 480l za hodinu.
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod BarbarOSA » 20 Mar 2010 11:35 am

Ak to cerpa 480L za hodinu a akva nebude mat ani 60 co je viac ako 8 krat za hodinu vymena vody v akvarku myslim ze je aj dost, ale ak ho mas uz doma, tak vyskusaj a uvidis..
Ak ti to nebude robit z akvaria tornado bude ok..
Njekay pohyb vo vode musi byt, ale nie velky..Neviem aky je fluval 105ka..
Preto neviem presne poradit...
Obrázok používateľa
BarbarOSA
 
Príspevky: 557
Obrázky: 1
Založený: 26 Feb 2010 12:57 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 20 Mar 2010 17:04 pm

A na 100litrove akva ? To sa da ? Lebo mozno budem mat 100vecku ;)) Uvidim jak sa mi to podari zmenezovat.
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod BarbarOSA » 20 Mar 2010 17:12 pm

Neviem ti povedat, ale je to uz lepsie..
Nasiel som ze je to pre 100 - 150L akvaria..
Takze by to malo byt OK..
Obrázok používateľa
BarbarOSA
 
Príspevky: 557
Obrázky: 1
Založený: 26 Feb 2010 12:57 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 20 Mar 2010 17:13 pm

Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/akvarium-klasicke-80x35x40cm-112l-p-1083.html

Toto akva mam vyhliadnute. 112 litrov. Bude tam strk, takze do 105 litrov vody, na co by fluv 1ka mal kludne postacovat.

A ako casto tieto externace treba cistit, alebo mozes mi odporucit nejaky filtrik do takejto 112ky.
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 20 Mar 2010 20:31 pm

Toto by mohlo ist ako dno ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvashop.sk/aquaclay-ground-10-litrov-p-6913.html?cPath=75
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod milkott » 20 Mar 2010 21:36 pm

externe filtre sa necistia casto, nakolko su vacsinou zalozene na biologickej filtracii a mechanickej.... ak sa ti neviri v akvarku detrit tak nebudes mat filter moc zaneseny... s tym dnom by som suhlasil ale dal by som tak este nejake vyzivne dno
Obrázok používateľa
milkott
 
Príspevky: 148
Obrázky: 37
Založený: 27 Feb 2010 09:39 am
Bydlisko: trnava

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 21 Mar 2010 10:19 am

Ludkovia. Tak som tu, na fore nastudoval nejake materialiky a prispevky okolo filtrov.
Docital som sa. Ze uvadazane prietoky filtrom vyrobcom su u idealneho stavu, nehovoriac o filtracnych mediach, resp zaneseni. Ze ucinnost je 50-70%. Dalej, ze vodu treba pofiltrovat 5-10x za hodinu. Preto sa pytam.
Aky filter do akva 112Litrov ? Fluval 105, Fluval 205 alebo nieco ine mi mozte odporucit ?
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod pha » 21 Mar 2010 10:52 am

znacku si vyber sam- Fluval, Eheim...neviem ake chces akva, ale radsej odporucam prietok ako ma Fluval 205, stale lepsie ubrat prietok ako potom zasa nieco dokupovat...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 21 Mar 2010 11:02 am

jj diky ,taketo nieco som chcel pocut. Ako ubrat ? Do nasavacieho kosika napriklad natlacit daku penu ?
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod pha » 21 Mar 2010 11:14 am

:-( ziadne peny, na filtri... podla toho aky kupis...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 21 Mar 2010 11:27 am

No. Mam vyhliadnuty fakt ten fluval 205. Lebo podla mna ma rozumnu cenu, aquastop...
Eheim classic, je dost dat 300 Eur za filter podla mna.

Konkretne tak 205ka fluv ma zajima. Tusim ze nema regulaciu prietoku
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod pha » 21 Mar 2010 11:34 am

kamarat ma 205ku a reguluje sa zaroven nasavanie aj vypust...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 39
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 21 Mar 2010 12:17 pm

Super, potesil si ma.
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Re: Pomoc pri budovaní

Odoslaťod remusator » 22 Mar 2010 10:21 am

Obrázok
Oseklo mi to legendu, tak ju doplním

rozmery
A - 50cm
B - 35cm
C - 75cm
D - 80cm
E - 30cm

priemery dosiek
[1] - 2*16mm
[2] - 18mm
[dvierka] - 12 / 16 mm

Chcel by som sa opýtať, čo si myslíte o tomto nákrese. Ide o to, že tam naľavo mám písací stolík. Ten je síce riadne veľký, ale upilovať z neho nechcem. Preto som sa rozhodol urobiť nejaký "nadbeh" ponad písací stôl. No napadajú mi 2 veci, čo sa môžu stať, ale nemusia.

1) Hore tá 2*16=32 mm doska, či sa neprehne ? Bude na tom spočívať 112litrové akva. Čiže predpokladaná maximálna záťaž 150kg. (90kg vody 15kg štrk + osvetlenie).

2, Neprekotí sa to ? Lebo keď sa pozriem fyzikálne, tak pri rovnomernom uložení štrku atď bude ťažisko prestne v strede na 40cm. Čiže 10cm od kraja. Na druhú stranu podopieram to tou doskou vľavo vzadu, respektíve vzadu, bude to 1 kus. Čiže nepodopretý bude práve ten 1 ľavý predný roh.

Vopred diky za objektívnu kritiku. Skúšal to už niekto ? Čo si myslíte ??
Obrázok používateľa
remusator
 
Príspevky: 130
Obrázky: 0
Založený: 17 Mar 2010 09:47 am
Bydlisko: Pressburg

Ďalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.