tomas120 napísal:Ešte je jeden snáď najdôležitejší rozhodujúci faktor pri výbere filtra a nielen filtra, ale akejkoľvek techniky a to je cena.. Je dosť časté že práve ona rozhoduje o popularite toho ktorého výrobku. Ja ako študent si jednoducho musím rozmyslieť či vytasím za dáky Eheim filter 100E, alebo sa uspokojím s poľským Aquafanom alebo s akoukoľvek lacnejšou značkou, za tretinovú cenu - príklad. V podstate mi to je jedno, ak mi to splní účel, pre ktorý som to kúpil.
A úplne súhlasím s kolegom Martinom , najlepší filter neexistuje.
Richard Tokušev napísal:tomas120 napísal:Ešte je jeden snáď najdôležitejší rozhodujúci faktor pri výbere filtra a nielen filtra, ale akejkoľvek techniky a to je cena.. Je dosť časté že práve ona rozhoduje o popularite toho ktorého výrobku. Ja ako študent si jednoducho musím rozmyslieť či vytasím za dáky Eheim filter 100E, alebo sa uspokojím s poľským Aquafanom alebo s akoukoľvek lacnejšou značkou, za tretinovú cenu - príklad. V podstate mi to je jedno, ak mi to splní účel, pre ktorý som to kúpil.
A úplne súhlasím s kolegom Martinom , najlepší filter neexistuje.
Eheim PickUP 2006 za 13,-€. Ktorý si mal na mysli, že je o tretinu lacnejší? Dá sa niečo ešte lacnejšie vyrobiť? To musí byť riadny brak!
Richard Tokušev napísal:a Vitakraft sú čuduj sa svete drahší.
tomas120 napísal:Eheim PickUP 2006 za 16,-€. Ktorý si mal na mysli, že je o tretinu lacnejší? Dá sa niečo ešte lacnejšie vyrobiť? To musí byť riadny brak!
To bolo napísané ako príklad, čítaj pozornejšie... Viem aj o externých profifiltroch od Eheimu za cca 350E, čo je teda riadna pálka. Pričom konkurencia ponúka rovnaké, alebo relatívne podobné filtre omnoho lacnejšie..Nechcem tu hádzať cifry a spochybňovať ktorúkoľvek značku, to nebolo mojím úmyslom... Ja mám pár svojich, ktoré používam a som spokojný.. Celý ten môj príspevok bol o tom, že cena je často rozhodujúcim faktorom a viac menej sa môže odzrkadliť na kvalite, alebo aj nemusí...
Ináč len tak okrajom, do cca 50 litrového akva sa dá zohnať aj lacnejší vnútorný filter než je Eheim PickUP 2006....Ak by boli v cene aj filtračné vložky s aktívnym uhlím , by bola cena dobrá, ale to asi nieje...
tomas120 napísal:Eheim 2215 za 90E kontra Aquanova NCF-1000 za 69E, Aquanova NCF-1200 za 77E, vrátane v balení sú náplne:
biela lisovaná filtračná vata
čierny biomolitan
750g aktívneho uhlia
750g keramických vaľčekov
Na TetraTec EX 1200, je dáka akcia 10 E dole z ceny..
SERA fil bioactive 250 - 81 E
SERA Fil Precision Bioactive 250 plus 5W UV Lampa - zo zníženou spotrebou El. 110E
FERPLAST Bluextreme 1100 - 115 E
HAGEN Filter Elite Crystal Flo 80 - 95 E
AQUAEL FZN-3 filter vonkajší 400-1200 L/h, 9,8W - závesný 35 E
tomas120 napísal:A do akého akva to chceš?
http://www.shopakva.sk/eheim-ecco-pro-130-2032-filter-vonkajsi-p-2306.html
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.