Nikdy som akvarko nemal, ani som sa o akvaristiku nezaujimal, no v poslednej dobe som si nacital dost informacii. Stale to ale nie je dost a najma nie som rozhodnuty ake velke akvarko kupit, ake rybky chcem chovat a podobne.
Na zaciatok by som chcel nieco mensie(viem ze vo vacsom sa lahsie udrzuje rovnovaha), no nemam na to uplne vhodne priestorove podmienky...videl som nano akvarka ktore nezaberaju tolko plochy a celkom sa mi to pacilo. Pocul som o bojovnici ktora sa chova vacsinou solo
-solo znamena uplne solo alebo povedzme so slimakmi a prisavnikmi sa dokaze znasat?
Ohladom vybavenia, co vsetko treba kupit a na co vsetko mysliet?
-filter je predpokladam nutnost
-svetlo taktiez
-nejaka suprava na meranie vlastnosti vody takisto
-termostat je/nie je nutny?
-zabudol som na nieco?
..dalsia vec ktoru som sa docital, ze akvarko by malo par dni/tyzdnov postat predtym nez donho vpustim rybky, aby sa vytvorili bakterie...tento krok sa da ale vraj urychlit nejakym pripravkom- aky je vas nazor? ano/nie?
-co sa tyka vody, viem ze by sa mala dechlorizovat- toto sa da zariadit tym ze napustim vodu do vedra a necham ju postat par dni? alebo sa moze poda prevarit a tym dosiahnem rovnaky a rychlejsi vysledok?
....s tymto suvisi otazka...su nejake kroky ktore mozem urobit uz teraz, kym este nemam rybky, nech si urychlim cakanie a nestracam cas?(priklad: najprv kupit akvarko a techniku, dat tam substrat a strk, zasadit rastlinky, pockat 2 tyzdne kym sa to ustali a az potom pridavat rybky?)
...dalej rastlinky..viem ze su narocnejsie ktore vyzaduju pridavat do akvarka co2, no ja by som rad nejake nenarocnejsie(ak take vobec su- viete mi poradit nejake na zaciatok?)
...substrat-pri zivych rastlinach som videl davat 2 substraty- na uplny spodok taky ten so zivinami(neviem ako sa to vola) a na vrch strk- je to tak?
..akvarko je lepsie kupovat nove z obchodu alebo je vyhodnejsie kupit z bazaru nejaky cely set po niekom kto sa zbavuje akvarka?
..to je asi vsetko co ma zatial napada, ak vam pridu otazky hlupe tak sorry, a ak nahodou mate nejaky dobry a overeny clanok/navod pre zaciatocnika, sem s nim
Dik