Ahojte,
tiež ma trápia rastlinky zmeny na rastlinakch v akvariu

- zacalo to hnednutim špičiek listov no už sa pridavaju aj ine "neduhy" ......... v akvariu sme zatiaľ nerobili žiadne merania, no skúsili sme "očitiť rastlinky a ono čuduj sa svete
u mňa to hnednutie okrajov spôsobuje nejaky povlak 
- keď ho neotriem, asi po týždni sa na ňom začnú tvoriť také "chuchvalčeky" - vyzerá to podobne ako plieseň

- takéto listy rovno vyhadzujem ....... 2 rastlinky sme už zostrihli až ku koreňu . . .
Netušíte niekto čo mi to môže spôsobovať a ako na to?
Môj 2. problém je, že na čelnom skle z
vnútornej strany je sklo akvaria jemne drsné, začínajú sa na ňom robiť zelenkavé "čiaročky" a náš jediný ancitrus sa schováva pri temer výlučne filtri

. Voda je prizračná, odkalujem tak raz za 7-10 dní a výmenou cca 25% vody. Používame vodu z prameňa odstatú 3 dni, bez prídavkov chémie.
No a tretí problém je :
nové listy jednej z rastlín -meno neviem - je to rastlinka zadnej casti akva, dospelé listy má lopatkovito pretiahnuté dlhé asi 15cm a široké 5 cm -
vyrastajú akoby bez farby - sú skovito hnedasté ............ prosím poraďte čo s tým.
Výmenu časti vody sme robili v utorok a prihnojili sme rastlinky niečím tekutým (krabičku už nemám), no máme v zálohe už kúpený prípravok Brutus ........ len čakám ešte pár dní, nech to "nepohnojíme" dočista
Akvarium mame 115 L a sme "tažkí začiatočníci"

- založili sme ho len pred 2 mesiacmi a mám dojem že sa nám v ňom strieda problém po probléme