Ahojte, dlho som tu nebol, kardinálky sa mi vtedy nerozmnožili v sude, ale potom keď som ich presunul dovnútra do mäkkej vody z reverznej osmózy, začali sa množiť do pár dní. Preto by som pri letnení s cieľom množenia kardinálok odporučil pridať dažďovú vodu/vodu z RO, ja som dal 50:50, v takom pomere sa rozmnožili mne. Každopádne po kardinálkach som letnil gupky a pancierničky, prechodne som do vonkajšej nádrže viacmenej na skúšku na pár týždňov presúval aj rôzne druhy tetier, pamätám si, že som tam takto mal neonky červené, tetry diamantové a tetry kráľovské, všetky to zvládli absolutne bez problémov, rovnako tak skaláre a bojovnice. Raz keď som tam mal bojovnice, v nádrži klesla teplota na 16 stupňov, bojovnica si tam spokojne plávala akoby sa nič nedialo. Ono je náročné porovnávať akvárium s vonkajšou nádržou, najmä preto že v takom sude je v rôznej hĺbke rôzna teplota, taktiež keď svieti slnko tak tesne pri hladine je voda veľmi teplá a ryby si vyberú teplotu ktorá im vyhovuje. Samozrejme ak by dlhšiu dobu bolo škaredé počasie, tetry ani skaláre by som neriskoval. Pancierniky prežili vonku celú sezónu od mája do polky septembra bez problémov, poriadne vykŕmené z patentiek, ktoré sa hojne vyskytovali na dne. Boli to c.aeneus. Po sezóne v polke septembra som tam umiestnil rajovce, ktoré som dal dnu až keď začali prvé mrazy, aj to nie kvôli zime ale kvôli tomu, aby sa mi nezadusili pod hladinou keďže sú to labyrintky. Vraj krevetky prežijú aj pod ľadom, ale to som neskúšal. Teda plánoval som letniť krevetky ale nenašiel som si na letnenie vôbec čas minulý rok, snáď tento rok sa podarí. Držím palce všetkým