Larix akva, to je kapitola sama o sebe, ja tomu hovorím alchýmia najvyššieho stupňa,
to ťa čaká veľa písmenkovej polievky aby si to dal ako on
Ale k veci.
Sú akvária čisto na štrku piesku či íle, lenže dúfam, že si s chémie mal jednotku, bo ja nie

to musíš hnojiť tekutými hnojivami, testovať a týždenne meniť 50% vody. Je to celkom slušná alchýmia. Ja kým som ju pochopil a zvládol aspoň základne, tak mi to trvalo 2 roky a lacné to nie je ani pri 100L akva nie to ešte u 1000L

Používa sa to hlavne pri trochu hrabavých rybách. Takto mam robene svoje 600L akva. To bolo plánovane ako rastlinne akvárium s cichlidami. Tu som si nemohol dovoliť ľahký substrát, ten by lietal až ku hladine, tu som musel improvizovať.
Akva 160x60x60
Dno 20L substrát pre vodne rastliny, 25kg filtračný piesok 0,8-1,6mm , 50kg filtračný piesok 1,6-4mm
Filter, tak 600L akva s cichlidami len tak hoci čo nepotiahne, prepad sa mi videl komplikovaný, tak to som riešil DIY rohovým filtrom (hamburger), 11L špongia 30 zrnitosť, za nim sa schováva CO2 ohrev 2L filtračných guličiek 2L zeolit a samozrejme čerpadlo.
Problém je v tom že som tam pred cca 4 rokmi dal len 20L substrátu pre vodne rastliny ktorý došiel, až som na seba nasraty, že som ho tam nedal viac, tak že začiatkom leta ma čaká prerábka.
Teraz aby mi to neskolabovalo, tak hnojím a častejšie mením vodu. Pred tým mi stačilo meniť raz do mesiaca vodu, niekedy som nemenil ani 3 mesiace a v poho všetko rástlo voda bola čista, total bez údržbové, lenže teraz živiny došli rastlinky chradnú a vodu nečistia, tak že musím ja. Je to makačka týždenne 20% vody + hnojenie aby to zase bolo pekne zelene, nejak to tie 2-3 mesiace vydržím.
Len tak zo srandy na prednú časť som hodil koberček, či dostatočne hnojim a COčkujem a začína sa pekne rozrastať