Ahojte, tak drobny update, stale nevychadzam z udivu, aky obrovsky efekt na akva mal ten 4-dnovy blackout. Voda je krasne cistucka aj po 7 dnoch pri vymene, zelena riasa sa postupne aj po blackoute dalej a dalej stracala az uplne vymizla, taktiez tie hnede chuchvalce v rotale sa dalej rozpadali a uz su prakticky fuc. Trosku som si vsimol na trave ze nejake male mnozstvo sa tam objavilo, ale je to tak o 95% lepsie ako predtym.
Vytrhal som ten zadny lavy roh, supol som tam tu ludwu super mini red, uz sa celkom rozbieha, uvidime aky to bude mat celkovy efekt ked podrastie.
Krevetkam sa dari, ziadna skapacina, nova generacia uz podrastla a vidim tam zase mozno 4 - 5 samic s vajickami, takze mi robia radost.
Co ma trosku trapi su tie moje doplasene neonky, naozaj staci len prejst okolo akva a uz su zalezene a ked je zapnute svetlo, tak su pri dne uprdnute prakticky cely cas. Ak nesvieti, tak aspon plavaju v ramci akva hore dole. Viem ze maju radsej take tienistejsie prostredie, ale mam tam aj plavacky zas v hojnom pocte a nejak zasadne to nepomohlo.
Otazka je, je ich tam aktualne 14ks - myslite ze by to este par kuskov znieslo, resp. pomohlo by to, aby neboli nonstop take oplasene? alebo s nimi moc uz nenarobim? Pripadne videl som kombinaciu modra neonka + tetra ohniva a tvorili spolu hufy prakticky ako jeden druh. Co myslite?
Pripadne je este nieco take drobne, co sa lubi s krevetkami a trosku by to ozivilo? Napr Danio choprae su krasne rybky, ale tiez tusim viac viniknu v tmavsich zarastenych akva...
BTW, tie plavajuce rastliny su strasny opruz pri udrzbe, cokolvek robim v akva, zakazdym sa mi to lepi na ruky nastroje na vsetko, neviem kolko to s nimi vydrzim