Takže po prvotnej panike som malých čo najviac vylovil, podarilo sa mi asi 10 s tým že mám čas, bolo ich tam vážne dosť. Takže asi o tri dni som išiel na lov znovu ale už som našiel len 4 - zbytok zjavne požrali starší... Mám ich v plastovom 5 litrovom vedre, kúpil som sušené krmivo pre drobizg a každý deň im dávam asi na hodinu vzduch. Držím ich v interiéry lebo keď boli teraz tie nízke teploty som sa bál aby nezmrzli. V pohode si teda žijú v tom vedre. Lenže teraz včera som išiel pozrieť či ešte nejakú rybu nenájdem a našiel som dve - lenže tie sú asi raz také veľké ako tie čo som nalovil pôvodne! z toho som usúdil že by sa im darilo v jazere lepšie.
Mám jedno filtrovacie menšie jazero v ktorom by toto prichádzalo do úvahy, problém my však vznikol asi pred mesiacom, narodili sa mi tam mloky (netuším kde sa vzali, ale sú tam, zo 15 malých mlôčikov: http://www.vivarista.sk/m/clanky/49)
je mi ľúto ich povyhadzovať keď si tam urobili dom, len sa teraz bojím tam pustiť aj tie ryby. neviete či je to bezpečné? alebo by pomohlo ak by som do vedra s rybami vložil nejaké rastliny aby mali stále čo zobať?
ďakujem za rady