poter + mloky? prežijú spolu?



Všetko okolo akvarijných rýb

poter + mloky? prežijú spolu?

Odoslaťod ov3er » 23 Júl 2012 19:10 pm

Ahoj, som úplný amatér a som tu nový, tak sa vopred ospravedlňujem ak som netrafil správnu sekciu a pod. Mám relatívne veľké jazero (asi 10 000l) a v ňom niekoľko farebných kaprov, zopár karasov a závojnatky. Približne pred dvoma týždňami som pri brehu našiel plávať malé rybky, vy tu tomu asi hovoríte poter, ak som správne dedukoval :)

Takže po prvotnej panike som malých čo najviac vylovil, podarilo sa mi asi 10 s tým že mám čas, bolo ich tam vážne dosť. Takže asi o tri dni som išiel na lov znovu ale už som našiel len 4 - zbytok zjavne požrali starší... Mám ich v plastovom 5 litrovom vedre, kúpil som sušené krmivo pre drobizg a každý deň im dávam asi na hodinu vzduch. Držím ich v interiéry lebo keď boli teraz tie nízke teploty som sa bál aby nezmrzli. V pohode si teda žijú v tom vedre. Lenže teraz včera som išiel pozrieť či ešte nejakú rybu nenájdem a našiel som dve - lenže tie sú asi raz také veľké ako tie čo som nalovil pôvodne! z toho som usúdil že by sa im darilo v jazere lepšie.

Mám jedno filtrovacie menšie jazero v ktorom by toto prichádzalo do úvahy, problém my však vznikol asi pred mesiacom, narodili sa mi tam mloky (netuším kde sa vzali, ale sú tam, zo 15 malých mlôčikov: http://www.vivarista.sk/m/clanky/49)

je mi ľúto ich povyhadzovať keď si tam urobili dom, len sa teraz bojím tam pustiť aj tie ryby. neviete či je to bezpečné? alebo by pomohlo ak by som do vedra s rybami vložil nejaké rastliny aby mali stále čo zobať?

ďakujem za rady :)
ov3er
 
Príspevky: 2
Založený: 23 Júl 2012 18:37 pm

Reklama

Re: poter + mloky? prežijú spolu?

Odoslaťod vilo » 27 Júl 2012 18:20 pm

ahoj,
z toho, že si po odlove niekoľkých "poterov" našiel po čase v jazierku niekoľko vyrastených, vyplýva že majú šancu tam existovať... čiže ja osobne by som skúsil tie odlovené nasadiť naspäť do "domovského" jazierka + dal na hladinu alebo k brehom nejaké trsy vodných rastlín na zvýšenie bezpečia.

Že sa ti v menšom jazierku rozmnožili mloky, to ti gratulujem :) , môžeš byť za ne rád, tieto zvieratká si zaslúžia ochranu. Ryby by som k nim určite nenasadzoval.
Obrázok používateľa
vilo
 
Príspevky: 384
Obrázky: 56
Založený: 04 Jan 2007 17:00 pm
Bydlisko: Trnava, Bratislava

Re: poter + mloky? prežijú spolu?

Odoslaťod ov3er » 28 Júl 2012 12:45 pm

no, takze odpoved prisla neskoro :angel: ale dakujem ze sa nasiel aspon niekto

takze ryby som nevypustil, kupil som im zo second handu 200 litrove akvarko, vyzera ze sa tam zatial maju dobre.

inac to moje jazero je poriadne zarastene, je tam mnozstvo rastlin takmer pri kazdom brehu, akurat som spanikaril pri fakt rapidnom ubytku tych poterov, jeden den som ich videl pri brehu povedzme 50 a o tri dni na to uz ledva 2 - 3 kusy..

okrem toho som myslel ze akvarko je lepsia volba aj z toho dovodu ze chcem aby mlade prezimovali bezpecne vnutri - ale niesom si isty, narodili sa po troch rokoch prvy krat tak vobec neviem ako sa mam o ne starat.

krmim ich susenymi mikrogranulami co som kupil v obchode za 2,60Eur, + podla navodu som zalozil kybel na zive komare - kedy mam larvami krmit poter? teraz maju tie larvy mozno 1 - 2 mm a su skoro priehladne

dalsia otazka, da sa rozoznat poter kaprov od karasov? aby som vedel co sa to vlastne narodilo

no a tretia: idem kupit prave teraz filter do HB, nejaky lacny dufam ze sa do 20 zmestim. treba k tomu kupovat aj vzduchovu pumpu alebo sa voda dostatocne okyslici ked bude z vysky padat do akvarka? alebo ako to je teraz - akvarko som nemal uz dobrych 10 rokov a velmi si to nepamatam :D

dakujem za vasu pomoc
ov3er
 
Príspevky: 2
Založený: 23 Júl 2012 18:37 pm


Naspäť na Akvarijné ryby

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.