joko: ja som nehovoril, ze nepripustam tu moznost. Sam mam poistenie proti vytopeniu, i ked bol problem presvedcit poistovnu, ze to je nieco podobne, ako ked praskne potrubie a ze na to je poistovna a na to im platim, aby som mal aspon aku taku istotu, ze vsetko, co sa stane nebudem musiet znasat ja.
Nemysli si, ja si tiez dobre rozmyslim, ako postavit stojan a ako podlozit akva a ake vystuze kam dat, ale nebudem predsa stale mysliet na to, ako mi praska akva. To by som to mohol zabalit.
Davnejsie, ked som si zalozil 250 l akva, som dal urobit stojan dost vysoky a dno akva bolo od zeme asi 120 cm. Byval som vtedy v garzonke a postel som mal tesne pozdlz akvaria. Postel (rozkladaci gauc) bola nizko pri zemi a ked som sa z postele pozrel na akva, tak ma zamrazilo, vyzeralo to strasne nestabilne a ked som si predstavil tych zhruba 300 kg nadomnou, tak som prvu noc nemohol zaspat. Ale zvykol som si .
Myslim, ze je treba upozornovat na nejake rizika, ale nie v duchu, ze kazde akva chce prasknut.
Treba si dat pozor na prvotnu kvalitu spracovania, ostatne je chyba chovatela. Nemoze sa divit, ked da pod akva krivu dosku, ma nevyvazeny stojan (myslim vodorovne), tukne niekde roh akva, doskriabe sklo atd.