newsted napísal:Zaklad je mat doma akvarijne testy. Ak je nejaky problem treba otestovat vodu a potom dedukovat. Takze bez do akvaristiky kupit test na NH3/NH4, NO2, NO3. Napis sem vysledky a mozno ti niekto poradi.
Urcite nerob celkovu vymenu.
newsted napísal:Hryzo mylis si pojmy a dojmy. Pokial si dobre pamatam hynuli ti rybky a ty si ich studoval pod mikroskopom namiesto toho aby si si zistil kvalitu tvojej vody.
maros12345 napísal:A Hryzo mal už akva zabehnuté, (aspoň sa mi zdá,že sa jedná o160tku)To bola iná situácia s rybami a nemyslím,že by príčina bola amoniak,NO2aleboNO3 u Hryzo.(ale 100% to neviem)
Prezradis mi ako podla testu NO3- vypocitas/vycitas obsah NO2- v akva? Mam sice skoncenu aj SPS chemicku (aj ked uz davno), ale toto naozaj netusim...Hryzo napísal:k NO2 .. .tam staci kupit NO3 test a podla neho sa da vycitat aj NO2 kedze NO3 vznika z NO2 (+- kationove a anionove oznacenie nepisem umyselne) a ten sa potom zide aj v buducnosti
Hryzo napísal:nevypocitam, odhadnem .. aj ked viem ze je to len vseobecne (mam tam napisane vyčítať a nie vypočítať)
jozefmotyl napísal:Ja som len tak rozmyslal ze predtym tie testy nepotrebovali a dodal som aj ze to bolo asi aj kvoli tomu ze bola aj ina voda.
martin_s napísal:Takze moja otazka: Kedze sa samozrejme v tom co som napisal mozem mylit tak ako to teda odhadnes aspon vseobecne ci orientacne?
jozefmotyl napísal:Uuuuuuuf. ... Tak z toho som ostal zeleny ja a nie ta voda.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.