Množenie živorodiek je normálna vec, sestre som do jazierka dal zopár gubiek a mečuňov a za 3 mesiace tam mala tisíce živorodiek

zopár stovák predala zopár stovák darovala, ale na ich počte sa to neprejavilo, myslel som že karasy ich zblajznu, ale nestalo sa tak, proste keď to nemá predátora, ma čo žrať a dobre podmienky, za štvrť roka sú ich tisíce

Ja som mal v akva 6 gupky a tie boli tak výkonne, že za cca mesiac som mal asi 150 drobisku... mal som dvoch prisavnikoch musel som ich dať každeho do osobitnej nádrže, keď im raz drblo tak som mal na dne 60 prisavnikoch a o skalároch ani nevravím tie 2x do mesiaca mi na listoch furt kladu vajíčka ešte že to do rana sprace prisavnik. Preto aj mam väčšie ryby, ktoré do 1cm zblajznu čokoľvek, proste živa potrava. Preto mam dve akva a v každom predátora, krevetky s mini rybičkami a druhé s väčšími rybami.
V tom 300 litrovom krevetarku mam 30 ryby ktoré nekŕmim, a aj tak sú prežrate a s populaciou krevetiek to nehlo mam tam cca 400 krevetiek, nemať tam rybky tak sú ich tisíce, cez prepad sa mi zavliekli aj do veľkej nádrže kde mam aj dravé ryby niektore 15cm a nevedia krevetky zlikvidovať furt tam nejaké plavú

proste čista voda dostatok žrádla s ukrytými a množí sa to jak...

Možno to znie drasticky ale takto je nastavená príroda tak je to správne, podľa mňa je horšou variantou ich nechať v akva sa premnožiť a nechať tak, lebo potom sa im zhorši kvalita vody a umrú na choroby a znečistenie to je dlhá a krutá smrť.
Ďalšia varianta je im urobiť nevyhovujúce podmienky, aby sa množiť nemohli a to tiež nie je nič moc.
A posledná varianta obmedzenie žrádla pri väčšom počte musí niekto zdochnúť od hladu, to sa mi tiež nepáči.
Na každom je ako sa rozhodne. Ale podľa mňa predátor je ideálna a najhumánnejšia cesta redukcie počtu.