komu sa nechce čitat tak nech sa pozrie len na otazky na spodku prispevku.
Takže moje akva ma 37L, zalozene v decembry 2005. Mam tam strk zrnitost 4-8mm 3cm vrstvu. Kupil som si rastliny, vallisneriu a justicu schimpery(to uz viem ze neni akva rastlina) Svetlo vlastna vyroba 11W usporka. Zo zaciatku sa rastlinam darilo celkom dobre, nepridaval som ziadne hnojivo. Potom som si kupil hydrofilu polyspermu a rastla mi 2cm za den, tak som bol cely

kedže jej odpadavali listy tak som kupil hnojivo, no nic nepomahalo tak som sa dostal az k pmdd. To trocha pomohlo, zase sa na nej objavili listy.
No zacali sa mi tvorit riasy. Tak po case som kupil test na No3 a vysledok, strašne, no3 nad 50 v akva, ale co je horsie aj voda z vodovodu ma take hodnoty. Zacal som odkalovat a casto menit vodu a riasy sa prestali tvorit. Najhorsie ze aj do pmdd som dal kno3. Co2 pridavam pomocou zvona a kvasnic. Svetlo mam teraz 20w neon odtien 840.
Studovanim fora (a nejakych prospektov od sera a jbl) som nakoniec prisiel na tieto veci, preco mi asi nerastu rastliny.
Strk-z 3cm dam aspon na 7cm,2-4mm zrnitost preosiaty zo strku co je na dvore(skuska octom - šumi no nie vsetky kamienky, len niektore)
Kedze som nemal ziadne hnojivo v substrate tak som kupil od jbl substrat, ktory dam na spodok.
Budem davat pmdd bez kno3 a fosforu a pridavat nadalej co2
A este otazka ked dam novy strk ale mam uz zabehnuty filter, nemozem otrovit ryby prudkym zvýšením no3 a no2 (ryb mam malo, len 6, z toho 3maličke gupky)
tak mi prosim napiste ak si myslite ze chyba by mohla byt niekde inde alebo ci robim dobre co robim.