rozmer: 100x40x50 (dxšxv) hrubý objem 200l
dno: kremičitý piesok 2-4 mm
osvetlenie: momentálne 2xt5HO, a jedna rampa led (1x95cm 5050, 1x95cm 5630), svietim tak že najprv svietia ledky, potom trubice a nakoniec zas len ledky, pre ryby je to lepšie aj pre mňa, osobne ich račej sledujem len pri ledkách

dekorácia: kamene z hornonitrianskej oblasti, korene z Váhu
rastliny: anubias (neviem ktorý druh)
cryptocoryne affinis
hygrophila polysperma
echinodorus bleheri (ten sa nachádza na pravej strane ale opadali mu listy tak uvidíme či povie po čase

ludwigia repens
microsorum pteropus (tiež neviem aký druh daroval mi ho kamarát bol v celkom zlom stave, listy boli pokryté štetinovou riasou, v starom akva pomaličky ustupovala, uvidíme ako to pôjde teraz).
hygrophila difformis (pripevnil som ju o koreň, na skúšku čo to povie lebo vždy sa ťahá k hladine a dole ostávajú len stonky tak som ju dal teraz skoro hneď k hladine, uvidíme ako sa zachová, dúfam že sa rozrastie a spraví mi tam pekný krík na korienku

lemna minor ked som bol pre korene tak som si ju priniesol z rybníka, celkom fešná, neviem ale ako sa jej podarilo prežiť aj po prerábke, ale myslím si že je to len sezóna rastlina

osadenstvo: vo vedľajšom akváriu už čakajú na zábeh: 2 skalére
9 tetier neónových (Paracheirodon innesi)
3 prísavníci (2 zlatý, 1 klasik

pár kotúl a vežoviek,ale moci ich už nie je heleny sú moc dravé, inak ak by mal niekto záujem rád mu pár helenz darujem za iný druh slimákov aby mali čo jesť

ďalej plánujem kúpiť ešte asi : 9 Neóniek (Cheirodon axelrodi)
Rasbora heteromorpha (uvidím či po pridaní neóniek ešte miesto ak hej tak by som si ich asi zadovážil

hnojenie: do dna som nasýpal Substral osmocote, a k niektorým rastlinkám som pridal ku korenom tabletky Sera Florenette A (asi dve na celé akva) nechcel som to preháňať, aj osmocote som dal len trošku lebo predtým keď som prerábal akva som tam toho dal moc a bolo to hneď pocítiť od prvého dna samá katastrofa, teraz je to zatiaľ ok, sú to len dva dni, a keď bude treba pridám do filtra do pančuchy, plánujem tam pridať aj rašelinu nech akva dostane lepší vzhľad, po kontrole doma som našiel vrchoviskovú tak ma mamina aj potešila

Do vodného stĺpca plánujem pridávať FEROX 3x10 ml (P,S,P) a FOSFOR 3x9 ml (N,U,P), Sobotu plánujem výmeny vody, asi 30% uvidím podla potreby, aj hnojenie bude asi na bázy bay očka, keď som začal s akvaristikou som si povedal že nikdy si nekúpim žiadny test, keď to zvládli voľakedy musím aj ja, uvidíme ako to pôjde možno raz zmením rozhodnutie.
CO2 nemám ani neplánujem, uvidím v budúcnosti možno keď to budu rastliny potrebovať ak nie nebudem to siliť, zadovážim menej náročné

Filtrácia: V akváriu mám niekoľko predfiltrov, prvý je čierna nádoba ktorú môžete vidieť aj na fotkách je na pravej strane, objem cca pol litra ( je tam molitan 30), ďalší predfilter je samotný prepad o objeme cca 1,8 litra, tiež tam mám molitan 30, potom je samotný filter ktorý sa skladá z 4 komôr,40x25x31 cca 30 litrov hrubý objem, v prvej mam nastrihaný molitan na kocky rôzne druhy, aké som doma našiel, v tejto komore mám aj ohrievač 200w nastavený na 27 stupňov v akvarku je cca 25-26, ďalšia komora je len molitan 30, a v predposlednej komore mám na spodku 20 molitan, na ňom keramické valčeky, na nich som si vyrobil košík v ktorom mám filtračný piesok a na piesku mám filtračnú vatu ako posledné filtračné médium, poslednej komore mám malinku kocku 10 molitan pred filtrom, filter mam aquael turbo filter 1000, ale mám problémy zo zavzdušňovaním, niekedy keď prídem do izby dosť vrčí vypnem ho zapnem a potom to už ide potichu, vzduch ide do akva filter ide opäť ako hodinky ak máte na to dáky fígeľ ako tomu predísť tak budem len a len rád

celkový ciel: akvárium by som chcel mať také že dominantou ostanú aj naďalej korienky, nakoľko sa mi moc páčia, a pozadie by mali tvoriť ludviga, echinodorus a microsorum v predu uvidím ako sa mi bude dariť tvarovať rastliny ale nehlcem im dať moc priestor na rozrastanie, tak dúfam že sa mi to podarí