boj s riasou som na začiatku rýchlo vzdal, prečistil som filter a viac som neriešil, ale riasa neustúpila práve že naopak z dna na deň jej bolo viac a viac, tak som sa začal hrať s osvetlením, pravidelnými výmenami vody, časti ktoré išli ručne zbierať som pozbieral, po cca mesiaci riasa ustupovala. počas boja s riasou som prerobil prepad nakoľko môj bol dosť hlučný keď klesla hladina, a celkovo sa mi nepozdával, nádobu na nový prepad som kúpil v baumaxe ccca do 5 eur, na prepade som prerobil aj redukčný ventil, predtým tam bol zo záhrady plastový, teraz je klasický ako v kúpelke, prerábame tak som ho hneď využil, čo sa týka nadstavenia prepadu je to omnoho citlivejšie a lepšie, hadičku som zvolil tenšiu 10/14 mm, predtým tam bola klasická záhradná, ešte mi tam vošiel aj molitan, tak o filtráciu naviac

, prerobil som prepad aj z vnútra, pridal som nádobu do akva, aby ked som robil výmenu nech sa mi pvc trubky neodvzdušnia, ale hlavný dovod bol aby mi zberalo všetko zbytočné na hladine, do vnútra akvarka som dal ďalšiu nádobu čiernej farby, a tiež som do nej vložil molitan aby zachytával všetku špinu čistenie, molitan som ešte nečistil mám to tam cca 2 týždne a hrubá špina sa dá pekne z neho zobrať aj ručne, a dno prerábky to určite vydrží