Ahoj, ja pestujem konkretne Echinodorus Istmicus. Mam 50l akva a taktiez jednu trubicu 15W. Pridal som este jednu ziarivku 11W no rastliny sa dost vycerpavali a musel som viac hnojit, takze nastupili riasy a nakoniec som sa vratil k povodnym 15W. Pri mnozstve svetla je taktiez dolezitou hodnotou vyska vodneho stlpca, ako aj druhy jednotlivych rastlin. Nie vzdy platia vztahy o pomere svetla a objemu akvaria. Ja mam vysku 50cm, co je dost a aj tak mi rastliny rastu. Dalej je dolezite, aby rastliny, ktore potrebuje vela svetla, neboli v tieni ostatnych. Kazdopadne Echinodory, ktore ja pestujem sa krasne rozrastli aj s takymto osvetlenim a nebadam ziadne znamky nedostatku. Pridavam hnojivo BRUTUS a teraz pokusne 2 tyzdne BIVOJ gulicky od Rataja do dna a mam co robit, aby som Echinodorus drzal na uzde

U teba by som problem videl v nedostatku zeleza. Ale taktiez v netrpezlivosti

Urcite casom budes potrebovat nejake to hnojivo, no zatial nechaj rastliny nech si zvyknu na podmienky pod vodou, nech mozu vytvorit korene a zacat fungovat. Toto bude trvat mesiac-dva. Zatial mozes studovat a nasavat informacie tu z fora, ale taktiez na celom internete. Taktiez by si mohol porozmyslat o menej financne narocnom davkovani CO2. Biokvas od Rataja funguje na rovnakom principe, ako velakrat spominany burciak. Len s tym rozdielom, ze naklady na burciak su takmer nulove, kdezto Biokvas stoji vela penazi a vysledok je uplne rovnaky.
http://www.akva.sk/co2.php