bolek napísal:Fero ale pri prietoku 600 litrov bude mať z toho skôr fontánu ako rampu...
potkan : na tak veľké akva potrebujes prietok 180l/hod.K tým rastlinkám.Pravdepodobne im chýba CO2 a možno nejaké živiny.Skús zájsť do akva predajne, kúp si Bivoj a Brutus,dokopy asi 140Sk,a tu na akva si naštuduj výrobu CO2 fľaše z kvasníc ak do toho nechceš viacej investovat.Co2 možeš vyviesť tak aby ho filter rovnomerne roznášal do celého akva.Ak nemáš test na CO2 a PH riaď sa intuitívne,kým rybky z ťažka nedýchajú malo by byť všetko ok.Ak áno,zníž počet "bubliniek" škrtítkom na hadičke z CO2.Bivoj daj pod korienky brutus davaj 2,5 ml denne.Ak nemáš svetlo nastavené na svietenie napr. 8.00-12.00,14.00-22.00 tak si pozháňaj časový spínač(110Sk Hornbach napr.)Potom by mali byť všetci v Tvojom akva štastní..potkan napísal:mam podobny problem resp. neviem ci je to problem.. mam 60l akva a v nom atman 600f 56Hz 8w, je to zaroven filter aj vzduchovac..neda sa regulovat a ako som cital bublinky nie su velmi dobre ..mne totiz pusta dost silnym prudom vzduch a na povrchu je fakt tych bubliniek dost, ktore sa tvoria pri prudeni..rybam to moc nevadi dokonca sa radi pustaju proti prudu ..i ked neviem ci prave preto rajovce ani doposial pop pol roku nestavali ani raz hniezdo.. rastlinky sa velmi slabo rozrastaju skor by som povedal ze su rovnake ako po nasadeni..jedine valisnerie rastu do dlzky.. prosim poradte mi ci to treba riesit, alebo nechat tak. mimochodom a aky je tam prietok litrov za hodinu?
Dik
potkan napísal:zatial som daval iba Colour Fe od Rataja, lebo test Fe ukazal nulu. Nejak to nepomohlo a ani Fe po asi dvoj tyzdnovom pridavani nezdvihlo. To CO2 je fakt nutne aj ked priskrtim to moje vzduchovanie? Niekde som cital, ze pri konkretnom filtry je to v mojom pripade 500l/hod. takze skusim priskrtit aspon na polovicu.. rybky su v pohode aj teraz , nijak im to nevadi, takze skor sa jedna o tie rastliny.. pomoze im to? Alebo je nutne aj tak bezpodmienecne hnojit a pridavat CO2?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.