zdravim,
nechce sa mi citat celych 26 stran tohto topicu tak sa snad nepytam to co tu uz bolo zodpovedane ale mam pocit ze asi nie

kedze bojujem so slimakmi clunkou pravohrotou
http://rybicky.net/atlasostatnich/clunka_pravohrota ... a pripravok molucid nezabera tak ako by som potreboval (sice ich vacsina zmizne ale casom sa tam objavia nove a zase sa postupne viac a viac rozmnozuju aj napriek opakovanej davke) som odskusal mimo akvaria pripravok proti riasam algicid ktory je toxicky pre slimakov a v testovacom 5l pohary boli do par hodin vsetky mrtve. takze po davke molucid-u z pred 3 dni chcem zajtra vymenit vodu a dat tam teraz ako dorazku slimakom ten algicid aby som ich vyhladil.
skusal som uz aj taktiku 3krat denne pucit co najdem a trpezlivo ich systematicky vyhladzovat ale aj napriek mensej velkosti akvaria (54l) je to dost velka nadrz na to aby mali dostatok priestoru sa dalej viac a viac mnozit a aj napriek velkej snahe som ten boj vzdal a idem do chemie.
a tu sa dostavam k otazke v ramci temy prisavnikov - viem (docital som sa) ze prisavnici su nachylny na med vo vode a spominany algicid obsahuje pentahydrat siranu mednateho. myslite, ze im to nejako uskodi alebo to preziju bez ujmy. nema s tym niekdo uz nejake skusenosti?