STH napísal:moji maju radi zihlavu a dokonca v zime som skusal susenu,ktora mala posluzit ako caj,tu susenu zrali ako vlocky
STH napísal:moji maju radi zihlavu a dokonca v zime som skusal susenu,ktora mala posluzit ako caj,tu susenu zrali ako vlocky
jan toman napísal:Ahoj ,,laci,,.
Skusal si uz ocistenu uhorku,platky zemiaka/ocisteneho/jablcko,karelab,obcas cervenu repu,listy cervenej kapusty/sparenej/,cinsku kapustu,ocistene hrozno, cerveny melon?
Moje napriklad neoblubuju cuketu,no zmlstnu si na cerstvom petrzlene.Ale nie vela,dostavaju ho ako maskrtu,raz za tyzden,dva.Takisto im chutia klicky jacmena z Tesca.
laci napísal:jan toman napísal:Ahoj ,,laci,,.
Skusal si uz ocistenu uhorku,platky zemiaka/ocisteneho/jablcko,karelab,obcas cervenu repu,listy cervenej kapusty/sparenej/,cinsku kapustu,ocistene hrozno, cerveny melon?
Moje napriklad neoblubuju cuketu,no zmlstnu si na cerstvom petrzlene.Ale nie vela,dostavaju ho ako maskrtu,raz za tyzden,dva.Takisto im chutia klicky jacmena z Tesca.
Tak to som veru neskúšal, to ma ani len nenapadlo. Takže začne "experimentovať". Ozaj a co plôdik, tomu tiež podávaš takéto lakocinky?
jan toman napísal:Ahoj ,,laci,, a pekny vecer.
Asi ta sklamem, ale o plodik sa vobec nestaram,nakolko ziaden takmer vlastne nemam.Botie nie a nie sa rozmnozit,baryancistruse nestoja za rec ,L kace maju o potravu postarane v nadrziach vedno s rodicmi a nikdy ich specialne nedokrmujem.a ancistrus tem. tiez obcas nieco vyvedie,no maju dost v nadrziach na jedenie roznej maskrty. A kuhliinace tiez obcas nieco hodia,no tych je stale malo,lebo oni svojim sposobom zivota vobec neziju na ukor inych ryb.. Vies, s rybkami neobchodujem.Ak je nieco naviac,tak to jednoducho odlovim,alebo dievcata do mensieho akva,daju do firmy a rozda sa detom,ktore pridu s rodicmi a prejavia zaujem.
Nepouzivam ani ziadne chem. prisady,nehnojim,nepridavam CO a pri liecbe/pripadnej /pouzivam iba teplotu a pripadne sol . Neustale silne prevzdusnovanie,silne prudenie a kvalitna filtracia.Postupne rozsviecovanie a stmievanie,.Vsetko pre to,aby bolo cim menej ruchu okolo nadrzi a stresov..Zivu potravu z vlastnych zdrojov a vlastne,ked dozeras na potrebnu karantenu pri novej rybke,neni zapotreby ani liekov.
Nezabudni na mnozstvo korenov a radsej pouzi korene z nejakeho potoka/pozor na ochranarov___/,ale nepouzivaj rozne exoticke korene.Dokazu vodu nielen ofarbit,ale obcas i zmenit jej vlastnosti.
Takze,ziadna specialna starostlivost o plodik.A ved ani v prirode neplava ancistrus hore dolu s plnou papulkou rias,ci planktonu,aby nakrmil mlade.
Zatial sa maj.
jan toman napísal:Pozor na petrzlen,aby si nemal prisavnikov viac,nez planujes.![]()
jan toman napísal: A ak mas nejaku moznost ,pridaj im obcas do jedla trosku cervenej mletej papriky.
jan toman napísal:A ak chces uvar im trosku ryze,najlepsia je porcovana.
lunimus napísal:Tú ryžu treba uvariť do mäkka ako sebe na obed, alebo jemne rozvariť?
A ešte jedna otázočka na tú mletú červenú papriku - nevymyje sa z krmiva, keď im to vhodím do vody?
A paprika má fungovať ako nalákanie prísavníkov na vôňu, alebo niečo iné?
Ďakujem
Fantastic napísal:hnede riasy-sinice lebo teraz s nimi bojujem nastali u mna problemy s osvetlenim a potrebujem to nejako rychlo riesit
jan toman napísal:A ak chces uvar im trosku ryze,najlepsia je porcovana.
aicula napísal:V Zoodome mi predavač povedal, že možno preto, že im nedávam špeciálne krmivo pre prísavníky a že zdochli od hladu.
aicula napísal: že im nedávam špeciálne krmivo pre prísavníky a že zdochli od hladu. Tak som kúpila granule, ale keď ich tam hodím, tak ostatné ryby kašlú na svoje žrádlo a mlátia sa o granulu.
laci napísal:jan toman napísal:A ak chces uvar im trosku ryze,najlepsia je porcovana.
Vyskúšal som tú ryžu. A ak mám pravdu povedať ani som nevidel ako ju konzumovali.
Oni ju doslova "zožrali". Hodil som ju do akvarka, odniesol som do kuchyne tanierik a vrátil som sa po cca 2 minútach a ryža nikde.
Dal som aj rakovi a krabom, tým to zjavne chutilo. Fajn rada odporúčam ďalším.
aicula napísal:No to neviem, či neboli chorí, mala som jedného toho klasického hnedého (tie názvy sú pre mňa ešte náročné si zapamätať) a jedného zlatého. Ten normálny vydržal asi mesiac a odvtedy som ho nevidela a toho zlatého som asi za týždeň na to našla ležať na dne. Toho krmiva som si našťastie kúpila iba 50g sáčok na skúšku. Ešte ma tak napadlo, či by im nemohol vaďiť piesok, čo mám na dne akvárka....
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.