aby sme boli v obraze som este len zaciatocnik v akvaristike takze sa do takychto veci moc nevyznam ale pomaly studujem co a ako

objem akvaria -54 litrov , chovam v nom 2 korytnacky - trachemys scripta scripta a 3 prisavnikov - prisavnik obycajny 2 kusy a prisavnik zlaty -ancistrus l 144 gold , substrat mam granitovy strko-piesok 0,5-3mm , filter zapinam od 6:30 a vypinam o 20:00 alebo o pol 9

cize mam korytnacky dla som im obycajnu ziarovku tipujem ze ma asi 11W , dekoracie mam ponorme drevo pre prisavniky aj kokosovy orech a zbanik kupeny v akvaristike ktory sluzi ako ukryt pre prisavniky , zive rastliny nemam , mal som 2 typu hygrophila corymbosa siamenis a hygrophlia polysperma hned v ten den co mi prisli som ich zasadil a korytnacky mi ich absolutne znicili takze som stratil 16 eur a za nic , rozmyslam ze si kupim asi bambus a ten im tam zasadim lebo ej celkom tvrdy

sporim peniaze a chcem si zalozit 200 alebo 250 l aquaterarium , a kupit k tomu taktiez kvalitnejsi filter a tento co am aquqel fan mini plus z tohto asi spravim vodopad skryjem ho za dekoracne drevo a nejak to vyriesim lenze to este potrva kym nasporim kedze som student a bude ma to stat v mojom pripade dost penazi

k tym rastlinkam zatial mam umele ale dam bambus

to je asi tak vsetko - este jedna vec akvarko mam necelych 5 mesiacov , a vztah koyrnaciek a prisavnikov je uplne harmonicky , korytnacky prisavnikom nic nerobia len sa na seba pozru a to je vsetko , dokonca som videl ako sa jeden prisavnik pricucol korytnacke na spodny pancier a oddychoval

to je z mojej strany vsetko - budem vlemi rad chalani ak mi pomozete zo zalozenim noveho aquateraria co tam dat a podobne veci . dakujem a ked bude hotove dam tu fotky

...